Fortællingen som dokumentations- og evalueringsmetode

Vis stort billede
Fortællingen som dokumentations- og evalueringsmetode

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I denne bog redegøres der for fortællingen som en dokumentations- og evalueringsmetode af såvel den pædagogiske praksis som det enkelte barns læring og udvikling. De to forfattere gennemgår begrebet fortælling og beskriver forskellige fortælletyper, fx hverdagsfortællinger og fokuserede fortællinger. Der gives anvisninger på, hvordan pædagogerne kan gennemføre observationer til konstruktion af fortællinger.
I bogen bringes der eksempler på konkrete fortællinger fra praksis, og forfatterne viser, hvorledes man kan bruge fortællingerne i lyset af en didaktisk tilgang. Der præsenteres endvidere et alment skema, som den enkelte institution kan bruge som afsæt for at konstruere et skema, der passer til den specifikke institutions værdier, mål og indhold.Målgruppen er primært daginstitutionspædagoger, og forfatterne har tilstræbt en umiddelbar praksisorientering. Men bogen kan også anvendes i pædagoguddannelsen og videreuddannelserne, bl.a. i diplomuddannelsen. Bagest findes derfor en udførlig litteraturliste.
Stig Broströmhar siden 2000 været lektor på Institut for Curriculumforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Han har forsket i og skrevet om didaktik, daginstitutionspædagogik og skolestart.
Thorleif Frøkjærer ansat ved CVU Storkøbenhavn på Videnscenter for Institutionsforskning. Han har skrevet om pædagogisk udviklingsarbejde og voksenpædagogik og -læring samt været konsulent for pædagogiske udviklingsprojekter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thorleif Frøkjær / Stig Broström
Sideantal: 107
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kroghs Forlag
Udgivelsesdato: 12 Nov 2006
Oplagsdato: 12 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762408296

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Fortællingen som dokumentations- og evalueringsmetode Kroghs Forlag