Familien i skole - magt og afmagt i folkeskolen

Vis stort billede
Familien i skole - magt og afmagt i folkeskolen

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Forfatteren vil med denne bog puste nyt liv i folkeskolens samarbejde med elevens familie. Skole-hjem-samarbejdet trænger til nye ideer og inspiration for at kunne udgøre den støtte og opbakning til folkeskolen, som mange ser hen til.
Forfatteren efterlyser et nyt syn på skole-hjem-samarbejdet. Med en skolereformen, der lægger op til, at børn tilbringer mere og mere tid på skolen, og hvor inklusion kun kan blive en succes, hvis forældre og skole kan hente inspiration og ideer hos hinanden, er der behov for at revitalisere samarbejdet.
Spørgsmålet er, om folkeskolen tør åbne for en ny dialog. Vil folkeskolen udstrække sin inklusionsforpligtelse til også at gælde forældre? Hvordan finder folkeskolen ud af, at der er meget at vinde ved engagerede forældre, der oplever, at deres barns skole også er deres skole?
Forfatteren giver en kritisk analyse af de etablerede former for skole-hjem-samarbejde og kommer med sine bud på andre ideer og former for samarbejde, bl.a. familieskole og familieklasser. Der fokuseres også på de elementer i skolereformen, der kan pege fremad: Skolens åbning mod lokalsamfundet og det øgede fokus på skolens partnerskaber, hvoraf skole-hjem-samarbejdet er af afgørende betydning. Men også samarbejdet mellem lærere og pædagoger fremhæves som vigtig for, at skolen kan lykkes.
Bogen indeholder en række interview fra en kommunal folkeskole og dens lokalområde for at give læseren et usminket indtryk af, hvordan folkeskolens dilemmaer og hverdag opleves af nogle af skolens hovedpersoner. Håbet er, at interviewene kan hjælpe med at fastholde de nuancer og sprækker, som giver håb om forandring.
Bogen henvender sig til lærere, skoleledere, forældre – især i forældrebestyrelser og -organisationer – samt de kommunale ledere og politikere.
Alex Madsen er cand.psych. og tidligere socialchef i Horsens Kommune. Han har desuden været leder af PPR i Galten Kommune, leder af et familieværksted i Aarhus Kommune samt ekstern lektor ved Aalborg Universitet. I dag afholder han kurser inden for frivilligt socialt arbejde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Alex Madsen
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 172 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 505 g
Udgivelsesdato: 22 Mar 2015
Oplagsdato: 22 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771184600

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Familien i skole - magt og afmagt i folkeskolen Frydenlund