Didaktik i børnehaven - Planer, principper og praksis

Vis stort billede
Didaktik i børnehaven - Planer, principper og praksis

272,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Didaktik i børnehaven - Planer, principper og praksis

Denne bog uddyber den didaktiske tilgang til de pædagogiske læreplaner, herunder de overvejelser om og formuleringer af formål, mål, indhold og pædagogiske principper, der ligger bag det praktiske arbejde i daginstitutionen. Bogen inspirerer pædagoger til at arbejde målrettet med både læreplanens temaer samt dem, som udspringer af de lokale forhold. Forfatterne fokuserer primært på barnets personlige, sociale og sproglige kompetencer, som udvikles i et aktivt samvær med andre børn og voksne, altså i en børnecentreret og selvforvaltende pædagogik og ikke gennem 'skoleagtig' undervisning.
Efter en kort historisk redegørelse for børnehavens pædagogik og udviklingen frem mod kravet om pædagogiske læreplaner præsenteres forskellige didaktiske modeller og tilgange. Forfatterne forklarer, hvordan man kan arbejde med læreplanens temaer både som en integreret del af hverdagen og som planlagte forløb. Bogen lægger vægt på pædagogiske principper og metoder til brug i dagligdagen, som kan understøtte alle børns læring og udvikling, men med et særligt fokus på socialt udsatte børn.
Didaktik i børnehaven - planer, principper og praksishenvender sig til det pædagogiske personale i børnehave, vuggestue og SFO. Den er desuden anvendelig for pædagog- og lærerstuderende, børnehaveklasseledere og lærere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stig Broström / Hans Vejleskov
Sideantal: 123
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Sophie Ellgaard Soneff,Astrid Holtz
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 11 Sep 2009
Oplagsdato: 11 Sep 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772814575

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Didaktik i børnehaven - Planer, principper og praksis Dafolo