De bedste (bedste)forældre

Vis stort billede
De bedste (bedste)forældre

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Nu i 2. oplag!

Sigrid Riise og Helen Lyng Hansen om de skønneste bedsteforældre og hvorfor det nogle gange er svært at være tre generationer alligevel.

”Her er en liste over, hvordan I skal passe Gustav: Kl. 9 skal han have mælk, kl. 9.10 skal han bøvse, kl. 9.20 skal han have mere mælk, og hvis han græder, skal I skynde jer at nulre ham på brystet – lige over blekanten – for det kan han så godt lide og føler sig tryg ved. Og kl. 9.21 skal I…”

Mange bedsteforældre kender situationen, og helt ærligt, skal det nu være en videnskab at passe et barn? Omvendt har mange forældre oplevet, at bedsteforældrene har passet børnebørn og brudt alle de regler, som forældrene har opstillet og selv kæmper for at overholde. Der er i det hele tage masser af konfliktstof i at være tre generationer i en familie: Er forældrene overpylrede, eller ved bedsteforældrene slet ingenting om børn i dag? Må bedsteforældre forkæle og bryde hverdagsreglerne, eller er det forældrene, som skal bestemme det hele? Skal bedsteforældre altid stille op til børnepasning? Eller skal forældrene bare lære at acceptere, at moderne bedsteforældre har rigeligt at tage sig til i forvejen.

Med udgangspunkt i spørgsmål fra de mange familier, som de har hjulpet igennem årene, fortæller Sigrid Riise og Helen Lyng Hansen om faldgruberne, og hvordan man undgår dem – eller kravler op igen, hvis man skulle være faldet i. De fortæller også om de råd, som bedsteforældrene selv har fået og troet på, og hvorfor de nogen gange er overhalet af ny viden og forskning. Der er masser at snakke om for Sigrid og Helen, som repræsenterer hver sin generation. De er enige om meget, men bestemt ikke det hele.

Bogen henvender sig til både bedsteforældre og forældre, som gerne vil have samlivet mellem familiens forskellige generationer til at fungere bedst muligt.

Sigrid Riise (f. 1933) er elsket af flere generationer, der har kendt hende som kontant sundhedsplejerske i radioen, hvor hun har givet råd og klar besked. Helen Lyng Hansen (f. 1971), er kvinden bag netsundhedsplejerske.dk, hvor hun har hjulpet tusindvis af desperate og bekymrede børnefamilier, og hun er forfatter til bl.a. ”Sådan får du dit barn til at sove”.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helen Lyng Hansen / Sigrid Riise
Sideantal: 198
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Lene Nørgaard
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Fotograf: Iben Bølling Kaufmann
Fagredaktør: Anette Stoffersen,Dorthe Plechinger
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 143 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 331 g
Udgivelsesdato: 25 Aug 2010
Oplagsdato: 24 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712045441

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk