Dannelsesteori og didaktik - Nye studier

Reduced price!
Vis stort billede
Dannelsesteori og didaktik - Nye studier

279,96 kr

-20%

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Den tyske professor i opdragelsesteori og pædagogik Wolfgang Klafkihar skrevet en sammenhængende didaktisk teori i moderne dannelsesteoretisk forstand. Bogen udfolder Klafkis grundsynspunkt: At al didaktisk udvikling nødvendigvis må bygge på dannelsesteori. Bogen rummer desuden helt nye didaktiske og metodiske overvejelser om undervisningens gennemførelse i skolehverdagen.
Wolfgang Klafki har i danske pædagogiske kredse fået en lidt usædvanlig status. Han har i levende live med sin teori om den kategoriale dannelse opnået klassikerstatus på linje med Rousseau, Pestalozzi, Fröbel og andre store navne i pædagogikkens historie.
Selv om Klafkis værk bygger på den klassiske åndsvidenskabelige teori, har han indkorporeret centrale aspekter fra nyere pædagogiske retninger i sin kritisk-konstruktive teori.
Med de senere års tilbagevenden til en mere kulturorienteret undervisning og den fornyede fokusering på fagligheden er Klafki efter flere år 'i kulden' igen kommet ind i varmen. Klafki støtter imidlertid ikke de nykonservative tendenser med den ensidige fokusering på fagene og fagligheden. Han er ikke fagdidaktiker, men almen didaktiker.
I sin videreudvikling af den kategoriale dannelsesteori viser han, hvordan erfaringer har en vigtig placering i al læring, men det er netop på baggrund af værdiorienteringer, der udspringer af etiske normer. Undervisning, der ikke vedkender sig en bagvedliggende dannelsesteori, er for Klafki meningsløs.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Wolfgang Klafki
Sideantal: 383
Sprog: Dansk
Forord af: Bent Nabe-Nielsen
Originaltitel: Neue Studien zur Bildungstheorie und Didaktik
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Bjørn Christensen
Oplag: 2
Udgave: 3
Illustreret af: Joyce Grosswiler
Udgiver: Klim
Bredde: 158 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 728 g
Serie: Pædagogik til tiden
Udgivelsesdato: 09 Apr 2011
Oplagsdato: 16 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779559080

Udgivelsesår

1995

Sprog

Dansk