Dannelse der virker - efterskolens pædagogik

Vis stort billede
Dannelse der virker - efterskolens pædagogik

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

“Jeg har mødt nogle mennesker her, som jeg aldrig før i mit liv havde troet, jeg ville møde. Altså, nogle personligheder, som er helt vildt anderledes.” Sådan skriver Kristian og peger på, hvad efterskolen bl.a. betyder for unge menneskers uddannelses- og dannelsesvej.

I denne overraskelse, som Kristian oplever sammen med tusinder af andre unge på landets efterskoler, findes ’hemmeligheden’ bag efterskolens dannelsesprojekt. Her bliver det tydeligt, at efterskolens særlige pædagogik yder et afgørende bidrag til unge menneskers almene dannelsesproces. Ved at deltage i venskabelige relationer, ved at dele interesser med andre og ved at indgå i et intergenerationelt fællesskab udvider eleverne deres selvtillid, selvværd og selvagtelse. Efterskolens samvær gør en forskel, som bevæger og forandrer – livet igennem!
Denne bog bygger på en almenpædagogisk og dannelsesteoretisk undersøgelse af efterskolen som pædagogisk institution. Gennem to år har skoleforskere ved Professionshøjskolen University College Syddanmark i samarbejde med efterskoleforeningen undersøgt og dokumenteret efterskolens dannelsesprocesser og deres betydning – både for den enkelte og for samfundet. Bogen er således et bidrag til den evigt aktuelle diskussion om efterskolens betydning, og den forsøger at give en række bud på, hvordan efterskolens særlige pædagogik kan udvikles.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Alexander von Oettingen / Leo Komischke-Konnerup / Christina Hvas Andersen / M.Fl
Sideantal: 187
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Christian Hvid
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 158 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 343 g
Udgivelsesdato: 20 Feb 2011
Oplagsdato: 06 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779559042

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk