Daginstitutionen til hverdag - den upåagtede faglighed

Vis stort billede
Daginstitutionen til hverdag - den upåagtede faglighed

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Pædagogisk arbejde består også af de 'små' ting som bleskift, oprydning og trøst – derfor skal dette også tænkes ind i den pædagogiske faglighed. Bogen her foreslår en ny forståelse af det pædagogiske institutionsarbejde som et samlet hele.
Forfatterne undersøger bestræbelser på at skabe en helhedspædagogik i daginstitutionerne og derigennem tilføre børnelivet fundamentale sociale kvaliteter.
De har fulgt hverdagen i to børneinstitutioner fra tidlig morgen til sen aften. Det handler om modtagelse af børnene, fælles aktiviteter, frokost, fri leg og også personalemøder.
Bogens pointe er, at man ikke kan adskille de pædagogisk-faglige opgaver (som målrettede, planlagte aktiviteter med børnene) fra de måske mere banale og rutineprægede omsorgsopgaver. Det, man kan kalde den upåagtede faglighed.
Dermed flyttes fokus over på det, som pædagogerne faktisk opnår sammen med børnene frem for det, de ikke har tid til eller formår at gøre.Forhåbentligt kan det være grobund for nye diskussioner om kvaliteterne i det pædagogiske arbejde, som indbefatter hele institutionens hverdag. Samt ikke mindst hvilken type daginstitutioner – og hvilken form for professionalisering – man ønsker.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Finn Sommer / Camilla Schmidt / Niels Warring / M.Fl
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 152 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 256 g
Udgivelsesdato: 19 Nov 2012
Oplagsdato: 15 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181104

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Daginstitutionen til hverdag - den upåagtede faglighed Frydenlund