Civiliserende institutioner - Om idealer og distinktioner i opdragelse

Vis stort billede
Civiliserende institutioner - Om idealer og distinktioner i opdragelse

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I et velfærdssamfund som det danske er børneopdragelse ikke blot forældrenes opgave, men et anliggende for både samfund og stat. Den store opmærksomhed på børns trivsel og opførsel fra både medier og politikere fortæller om en udtalt bevågenhed og statslig prioritering. Denne samfundsinvolvering gør det vigtigt at se nærmere på børneinstitutionerne.

For hvad er det for mennesker og medborgere, man søger at opdrage børnene til at blive? Hvad er det for værdier for opførsel og omgang, der arbejdes med? - og stemmer de overens med den opdragelsespraksis, der foregår i familier? Hvilke interesser er institutionaliseringen af børneopdragelsen udtryk for, og hvilke konsekvenser har den for børnene og for samfundet?

Med afsæt i sociologen Norbert Elias civiliseringsbegreb forsøger denne bog at besvare disse spørgsmål. På baggrund af etnografiske feltarbejder i børnehaver, folkeskoler og familier, samt interviews med 4-16 årige børn, deres forældre, pædagoger og lærere præsenterer bogen en række analyser af institutionsliv og opdragelse. Formålet er at få indsigt i de idealer og distinktioner, der ligger i den institutionelle organisering af børns liv i det danske velfærdssamfund.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Laura Gilliam / Eva Gulløv
Sideantal: 308
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 168 mm
Højde: 249 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 603 g
Serie: Antropologiske studier
Udgivelsesdato: 12 Apr 2012
Oplagsdato: 12 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779347021

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Civiliserende institutioner - Om idealer og distinktioner i opdragelse Aarhus Universitetsforlag