Børn skriver til børn - om skilsmisse

Vis stort billede
Børn skriver til børn - om skilsmisse

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

20 skilsmissebørn i alderen 9-15 år skriver om de tanker og den smerte og sorg, det er, når far og mor ikke kan finde ud af det sammen, og skilsmisse er en realitet.
Det er beskrivelser af en tilværelse som - for en tid - er gået i stykker.
Det er følelser som ensomhed, svigt, vrede, afmagt, angst, jalousi, skyld og loyalitet vi får beskrevet af disse børn og unge, som med stort nærvær og i et forståeligt og ligefremt sprog formår at formidle alle de kaotiske følelser, som en skilsmisse ofte medfører.
Mange skriver om drømmen om, at forældrene igen kan finde sammen, så familien atter samles.
Nogle er nået så langt, at de har fundet en accept af, at dette ikke sker, og det har givet plads til positive følelser som glæde over, at det kan lade sig gøre igen at få en god dagligdag, selv om den er blevet anderledes end forventet. Det er især i de tilfælde, hvor forældre efter skilsmissen forstår at trække på samme hammel, at børnene igen kommer til at opleve en meningsfuld og god dagligdag.
For nogle har skilsmissen betydet nye papforældre, bedsteforældre og halvsøskende, hvilket ligefrem af nogle opleves som en gevinst.
Bogen er først og fremmest tænkt til brug for andre skilsmissebørn i samme alder. Men den vil utvivlsomt være yderst relevant for forældre, for lærere og andre voksne, der har omgang med børn.
Læses teksterne af både børn og forældre, vil de være gode som oplæg til en snak om, hvordan skilsmissen er forløbet i ens egen familie.
Teksterne vil også være meget anvendelige som oplæg i skolesammenhænge.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgit Madsen
Sideantal: 101
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Kroghs Forlag
Bredde: 170 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 273 g
Udgivelsesdato: 09 Feb 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762406452

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Børn skriver til børn - om skilsmisse Kroghs Forlag