Børn og natur - på den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)

Vis stort billede
Børn og natur - på den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Hvordan bruger man naturen som et rum for det pædagogiske arbejde?
Bogen er skrevet til valgfaget 'børn og natur' på den pædagogiske assistentuddannelse (PAU). Bogens fokuserer på, hvordan den pædagogiske assistent kan planlægge aktiviteterne, så de skærper børnenes nysgerrighed og bidrager til deres læring og forståelse af verden.
Den er opdelt i to. Første del giver det teoretiske grundlag for assistentens arbejde i naturen, og anden del giver inspiration til, hvordan man kan anvende teorien i praksis.
Børn og natur inspirerer til pædagogisk arbejde inden for motorik, æstetik, kreativitet, fantasi, sprog, sociale og personlige kompetencer m.m. Og her er helt konkrete ideer til at bruge kompas, forhindringsbaner, fortælling, indsamling af mad i naturen, fælles buskørsel, indretning af lejrplads, snittearbejde, optænding af bål, insektsafari og meget mere.Med udgangspunkt i bogens mange aktivitetsforslag kan den pædagogiske assistent give børnene en række gode og lærerige naturoplevelser. Overskrifterne er bl.a. friluftsaktiviteter, naturen fuld af dejlig mad, socialt samvær, lejren som pædagogisk værksted og bålet som pædagogisk aktivitet.
Bogens aktiviteter kan desuden bruges ved pædagogisk arbejde med andre målgrupper end børn, f.eks. unge eller voksne med funktions­nedsættelser.

Ophelia Achton er biolog og har en master i naturfagsdidaktik. Hun er lektor i naturfag og har mange års erfaring med børns naturoplevelser – både som leder af en naturskole og som naturlegepladsdesigner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ophelia Achton
Sideantal: 112
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 290 g
Udgivelsesdato: 24 Sep 2013
Oplagsdato: 24 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180848

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Børn og natur - på den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) Frydenlund