At ville noget med nogen - filosofiske og samtidskritiske fragmenter om dannelse og pædagogik

Vis stort billede
At ville noget med nogen - filosofiske og samtidskritiske fragmenter om dannelse og pædagogik

243,75 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

AT VILLE NOGET MED NOGEN argumenterer for, atdannelsestænkningen danner en vitalramme for det pædagogiske arbejde.

Dannelse er kritikkens forudsætning – og kritikken rummermuligheden for, at autonome borgere og pædagogiske aktører kan nytænkesamfundets uddannelsesinstitutioner og erhverve sig et større og friere udsyn.

Men dannelsen er kommet under pres, og pædagogikken underlægges konkurrencestatensparadigme om livslang læring og kravet om indholdsløs omstillingsparathed.Resultatet risikerer at blive til en ensretning, kortåndethed og bevidstløsreproduktion – mere af det samme.

Bogen inviterer læseren på en tour de force gennempædagogikkens idéhistorie og lægger en kritisk diagnostik ned over samtiden,hvor et ideologisk bestemt læringsregimente forsøger at henvise pædagogikken ogdannelsen til at indtage de bagerste sæder i bussen.

I bogens afsluttende del præsenteres tolvfilosofisk-pædagogiske tænkere, som har efterladt sig væsentlige aftryk i denpædagogiske tænkning og sat dannelsen på begreb. Vi lever i dannelsesbegrebetslevende virkningshistorie.

AT VILLE NOGET MED NOGEN – filosofiske og samtidskritiskefragmenter om dannelse og pædagogik henvender sig til studerende, undervisereog professionelle, der beskæftiger sig med at danne og uddanne mennesker.Samtidig løftes dannelsesspørgsmålet op som et samtids- og samfundskritiskanliggende og inviterer dermed til en bredere diskussion om den retning, viønsker at bevæge os i som samfund.

Om forfatteren

Steen Nepper Larsen (f. 1958) har gennem en årrække været enkritisk stemme i debatten om bl.a. konkurrencestat, dannelse, læring og pædagogik.Han er lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet og cand.mag. i historie ogsamfundsfag fra RUC.

Steen Nepper Larsen har været højskolelærer på KrogerupHøjskole (filosofi, retorik, sociologi, idræt) i årene 1992-1999 og ertilknyttet Information og Danskpædagogisk Tidsskrift som anmelder. Han er desuden redaktør og forfatter til enrække bøger om bl.a. sociologi, filosofi og pædagogik

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Steen Nepper Larsen
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 09 Mar 2016
Oplagsdato: 09 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740609516

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

At ville noget med nogen - filosofiske og samtidskritiske fragmenter om dannelse og pædagogik Turbine