At stå i det åbne - Dannelse gennem filosofisk undren og nærvær

Vis stort billede
At stå i det åbne - Dannelse gennem filosofisk undren og nærvær

498,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I At stå i det åbne. Dannelse gennem filosofisk undren og nærværretter Finn Thorbjørn Hansen blikket mod, hvad det vil sige at stå i et undringsfællesskab, og redegør for, hvordan den filosofiske undren kan være en vej til en større forståelse for den eksistentielle og dannelsesmæssige dimension i vejledning og undervisning.
Bogen retter en grundlæggende kritik mod den vidensorienterede og socialkonstruktivistiske læringsteori og præsenterer en ny værensorienteret vejlednings- og dannelsesforståelse, der sætter professionsudøverens evne til at stå i et nærvær og en undren centralt.
Med konkrete eksempler og øvelser i filosofisk praksis viser forfat­teren, hvordan et sådant undringsfællesskab kan blive til i undervisningen og vejledningen. Bogen er således forsynet med et appendiks med filosofiske øvelser til brug i pædagogisk sammenhæng.
At stå i det åbne henvender sig til undervisere, vejledere, sygeplejersker, konsulenter, coaches og ledere, der ønsker at trække på philo-sophia – i betydningen kærlighed til visdom og skønhed – som en afgørende motivations­faktor for læring og dannelse.
Finn Thorbjørn Hansener ph.d. og cand.mag. og ansat som lektor i vejledning ved Institut for Curriculumforskning, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Aarhus Universitet. Han er bl.a. kendt i Danmark for at have præsenteret ”filosofisk vejledning” og som fortaler for eksi­stens­­pædagogikken. Han er desuden formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og har skrevet adskil­lelige artikler og bøger inden for det pædagogisk-filosofiske område. På Hans Reitzels Forlag har han tidligere udgivet Det filosofiske liv (2002).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Finn Thorbjørn Hansen
Sideantal: 480
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 160 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 720 g
Udgivelsesdato: 05 May 2008
Oplagsdato: 03 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741202068

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

At stå i det åbne - Dannelse gennem filosofisk undren og nærvær Hansreitzels