Aktionslæring - Læring i og af praksis

Vis stort billede Tilføj
Aktionslæring - Læring i og af praksis

225,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

I Aktionslæring -læring i og af praksis præsenteres en metode, der har til formål at imødekomme den komplekse udfordring, det er at tilrettelægge læreprocesser for andre.

Aktionslæring drejer sig om at udvikle undervisningen ved løbende at eksperimentere med, observere og reflektere over konkrete undervisningssituationer. Udgangspunktet er, at teamet i fællesskab udforsker undervisningen: Hvordan udspiller den sig? Hvorfor udspiller den sig, som den gør? Hvordan kan den udvikles? Omdrejningspunktet i aktionslæring er at skabe praksisnær viden om og erfaring med udvikling af undervisning.

Bogen indeholder en beskrivelse af, hvordan aktionslæringsforløb kan afvikles, og en præsentation af læreres erfaringer med iværksættelse af aktionslæringsforløb. Tanken er at give læseren et nuanceret indblik i, hvad det er, aktionslæring kan, og hvad den ikke kan.

Bogen er tænkt som en brugsbog for praktikere og andre, der er interesserede i at skabe læring i og videnbasering af pædagogisk praksis. Bogen henvender sig derfor til lærere, undervisere på læreruddannelsen og på professionshøjskolerne, lærerstuderende, pædagogiske konsulenter og andre med interesse for udvikling af pædagogisk praksis.

Helle Plauborg er uddannet lærer og cand.mag. i pædagogik og socialvidenskab. Hun er ansat i KLEO, CVU København og Nordsjælland. Jytte Vinther Andersen er ligeledes læreruddannet; hun arbejder som udviklingskonsulent i KLEO. Martin Bayer er mag.art. i pædagogik, Ph.d. og lektor og institutleder ved Institut for Curriculumforskning på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Århus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jytte Vinther Andersen / Helle Plauborg / Martin Bayer
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 5
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 142 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 225 g
Udgivelsesdato: 09 Aug 2007
Oplagsdato: 01 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741250403

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Aktionslæring - Læring i og af praksis Hansreitzels