Åbne og lukkede døre - En antologi om køn i pædagogik

Vis stort billede
Åbne og lukkede døre - En antologi om køn i pædagogik

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En antologi, der stiller skarpt på kønsblindheden i pædagogikken: i relationerne mellem børn og voksen, i lovgivningen og i folkeskolens undervisningsmateriale. Bogen er udgivet i samarbejde med Foreningen Køn i Pædagogik, og de 15 forfattere kommer rundt om alle områdets aspekter og diskussioner.

Ane Kirk, en af bogens redaktører, udtaler:

>>Uanset hvad man mener om betydning af køn, er det med til at udstikke rammer for både voksne, unge og børn. Alligevel er Danmark det eneste land i Norden, der har en ikke-holdning til køn i dag- og uddannelsesinstitutioner. Danmark er ikke kønsneutralt, men derimod kønsblindt, som en rapport fra Nordisk Ministerråd har fastslået<<.

Forfatterne diskuterer og analyserer køn i pædagogik og kommer med forslag til, hvordan man kan arbejde videre med et kritisk kønsblik i sin egen pædagogiske praksis, så der kan åbnes nye døre.

åbne og lukkede døre er delt i tre: Første og anden del ser på køn i hhv. daginstitutionerne og skolen, hvor tredje del vender blikket udad og ser på de pædagogiske ’trends’ ift. kønsopdeling. Her skeles til udviklingen i Sverige, som på mange fronter er længere fremme end i Danmark.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne Wind (red.) / Karoline Siemens / Katrine Scott / M.Fl
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Bogforlaget Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 461 g
Udgivelsesdato: 07 Mar 2010
Oplagsdato: 29 Aug 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878274

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Åbne og lukkede døre - En antologi om køn i pædagogik Bogforlaget Frydenlund