Vejret gennem 5000 år - Meteorologiens historie

Vis stort billede
Vejret gennem 5000 år - Meteorologiens historie

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det, sagde Storm P. Fra tidernes morgen har mennesket fascineret betragtet himlen og funderet over universets indretning - og lige så længe har vi drømt om at kunne forudsige og måske endda påvirke vejret.

Vejret gennem 5000 år er en rigt illustreret videnskab- og kulturhistorisk beretning om meteorologiens udvikling. De første systematiske observationer af vejret kendes fra mesopotamiske lertavler, mens grundstenen til en egentlig meteorologisk videnskab blev lagt med de græske filosoffers erkendelse af, at hagl og stormvejr ikke er udtryk for gudernes vrede, men naturfænomener, der kan forklares rationelt.

Bogen følger de videnskabelige gennembrud og vildfarelser, der førte fra oldtidens astrologiske vejrvarsler til nutidens computerbaserede langtidsprognoser. Undervejs inddrages historiske begivenheder, hvor meteorologien har spillet en afgørende rolle - som da vejrudsigterne fik direkte indflydelse på forløbet af de allieredes invasion i Frankrig i juni 1944.

I vore dage er ønsket om at kontrollere vejret så stærkt som nogensinde. Vi prøver ikke længere at formidle vejrguderne gennem ritualer, men det diskuteres, om voldsomme cykloner og stigende temperaturer er varsler om kommende klimakatastrofer, og om det er muligt at afværge et sådant ragnarok. Meteorologiske spørgsmål, der har optaget mennesker gennem 5000 år.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erk. A. Rasmussen
Sideantal: 400
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 200 mm
Højde: 266 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 1317 g
Udgivelsesdato: 11 Nov 2010
Oplagsdato: 11 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343009

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Vejret gennem 5000 år - Meteorologiens historie Aarhus Universitetsforlag