Luftbåren kvælstofforurening (12)

Vis stort billede
Luftbåren kvælstofforurening (12)

99,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Først i midten af 1980'erne blev man opmærksom på en bestemt type luftbåren, forurening nemlig kvælstofforureningen. Det siger sig selv, at denne type forurening kan ramme langt fra kilderne og derfor kræver en særlig form for overvågelse.
Ved denne forureningsform løsriver forskellige kvælstofforbindelser sig fra kilder på jordoverfladen, bevæger sig op i luften og transporteres omkring med luftmasserne for til sidst at falde ned på jord- eller vandoverflader igen. Bogen beskriver kvælstofforbindelsernes kilder og stoffernes bevægelse op i atmosfæren, deres spredning fra sted til sted samt den afsluttende afsætning på vand, jord eller vegetation.
Bogens vigtigste emne er dog de skader, der kan opstå som følge af afsætningen. Blandt disse lægges der især vægt på ødelæggelsen af sårbar natur som heder og højmoser. Kvælstofforurening er et af de største luftforureningsproblemer, vi har i dagens Danmark. Bogen fortæller endvidere om, hvordan vi overvåger kvælstofforureningen i Danmark, og om hvordan man gennem internationale forhandlinger og aftaler forsøger at begrænse forureningen og dens virkninger.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 86
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Britta Munter
Udgiver: Hovedland
Serie: Miljøbiblioteket
Udgivelsesdato: 19 Mar 2007
Oplagsdato: 19 Mar 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777397936

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Luftbåren kvælstofforurening (12) Hovedland