Den rejsende fra mosen - 75 år med mennesker i naturen

Den rejsende fra mosen - 75 år med mennesker i naturen Forstør

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Den rejsende fra mosener et eftertænksomt tilbageblik på et liv med naturen i fokus, som begyndte for Kaj Boldt, da han som ung svingede sig i skovens træer og inviterede dyr med sig hjem til mere eller mindre vellykkede måltider og logi på sit værelse.
Det foregik i Birkerød, der ligger 20 km nord for København. Stedet var dengang for 75 år siden en fredelig landsby, men da tyskerne i 1940 rykkede ind i Danmark under 2. verdenskrig, forsvandt noget af freden.
Heldigvis forsvandt naturen ikke, og det var de fleste børn glade for. De var jo herude for at finde udfordringer og oplevelser, så de brugte deres fantasi og kikkede sig godt omkring for at udnytte mulighederne og undgå at kede sig.
De fleste mødre havde travlt med hjemlige sysler, børne-institutioner var der ikke mange af, og der var heller ikke meget legetøj. Tv, computere og mobiltelefoner var ikke opfundet.
Børn måtte beskæftige sig selv, så Kaj lærte hurtigt at sætte pris på interessante fugle, spraglede sommerfugle og fede larver, som kunne præpareres i mors køkken.
Efter den daglige skoletid arbejdede Kaj ofte i en planteskole, og senere blev han uddannet som fotograf. Han cyklede rundt i landet for at fotografere i naturen, og i Sønderjylland blev han kendt som: "Den rejsende fra mosen".
Heldigvis blev han ikke et mosefund. I stedet rejste han til Nordnorge og Færingehavn i Grønland, hvor han arbejdede i flere perioder, inden han bosatte sig i Danmark. Han havde fast arbejde, men rejste ofte rundt i alverdens lande, hvor han tog billeder og skrev bøger især for skoleelever om mennesker og den natur, vi alle er inspireret og afhængige af.
Han har været på trekking og bl.a. set på arbejdende elefanter i Thailands jungle, besøgt perlefarme i tropiske have, overværet djævleuddrivelse i Sri Lanka, været plaget af nærgående myg i Brasilien og snakket med en lille mus i den danske bøgeskov.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Kaj Boldt
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Kaj Boldt
Udgiver: Siesta
Bredde: 170 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 24 Nov 2011
Varefakta
Reference

b-9788792539755

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Den rejsende fra mosen - 75 år med mennesker i naturen Siesta