Danmarks truede arter - Den danske Rødliste

Vis stort billede
Danmarks truede arter - Den danske Rødliste

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Denne bog udgives i anledning af den nyeste status over Danmarks planter og dyr (2003-2009), kaldet Den danske Rødliste.

Danmarks truede arter

levendegør den biologiske mangfoldighed i form af dyre- og plantearter og deres levesteder. Bogen er en introduktion til ’rødlistearbejdet’, dvs. arbejdet med at registrere arternes tilbage- og fremgang, og indeholder samtidig en række portrætter af de ekstremt dedikerede mennesker, der vier deres liv til at udforske og værne om bestemte arter.

Rødlisten lægger op til, at alle arter er lige meget værd, men i praksis føler vi mere for dyr med pels og fjer, end edderkopper og andet kryb – ligesom nogle levesteder er højere værdsat end andre. Giver det mening? Og hvad kan rødlisten bruges til i den sammenhæng?

Bogen forklarer hvad der konstituerer en art og fortæller om uddøde arter i Danmark i nyere tid – men også om nyopståede arter. Desuden rejser den diskussionen, om det er vigtigt at bevare den biologiske mangfoldighed af rationelle eller moralske grunde. Kan naturens værdi opgøres som målbare tjenesteydelser til samfundet? Eller skal der alternative målemetoder til for at værdisætte naturens mangfoldighed?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Wind / Rasmus Ejrnæs
Sideantal: 185
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 214 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 656 g
Serie: Miljøbiblioteket 1
Udgivelsesdato: 10 Jun 2014
Oplagsdato: 30 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779347144

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Danmarks truede arter - Den danske Rødliste Aarhus Universitetsforlag