Vulvodyni - Den tabubelagte smerte

Vis stort billede
Vulvodyni - Den tabubelagte smerte

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Omkring 17 % af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kvindelige kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, bl.a. på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Dette er den først dansksprogede bog om emnet.
Vulvodyni er en fællesbetegnelse for smertetilstande lokaliseret i slimhinden i kvindens ydre kønsorganer. Vulvodyni-ramte har op til 50 % flere uisolerede smertenerver i skeden end andre kvinder, og der findes to typer: provokeret, hvor man føler smerte ved berøring og uprovkeret, hvor man føler smerte hele tiden. Man kan lide af en blanding af de to. Typisk går en kvinde 5-10 år med sygdommen, inden hun diagnosticeres og begynder behandling.
Bogen består af interview med fagpersoner – bl.a. en læge, en psykolog og en meditationslærer – der fortæller om deres møde med sygdommen og giver deres bud på behandling af både fysiske og psykiske symptomer. Herudover indeholder bogen en række personlige beretninger fra danske kvinder, der har lidt af vulvodyni.
Bogen henvender sig til de kvinder, der er ramt af vulvodyni, deres pårørende og behandlere.
Janaki Lund Jensener uddannet sexolog og parterapeut med speciale i vulvodyni. Hun er selv blevet behandlet for vulvodyni, og i bogen fortæller hun åbent og ærligt om sit eget sygdomsforløb.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Janaki Lund Jensen
Sideantal: 118
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 154 mm
Højde: 202 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 222 g
Udgivelsesdato: 03 Apr 2012
Oplagsdato: 03 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180510

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk