Videnskaben, verden og vi - Om naturvidenskab og hverdagstænkning

Vis stort billede Tilføj
Videnskaben, verden og vi - Om naturvidenskab og hverdagstænkning

278,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Nutidens unge vil langt hellere studere humanistiske fag end naturvidenskab, og det kan komme til at knibe med at rekruttere tilstrækkeligt mange fremtidige naturvidenskabsudøvere.
De to kulturer, den naturvidenskabelige og den humanistiske, har imidlertid ikke altid været uforenelige som nu: For de gamle grækere, for middelalderens lærde, for renæssancens store mænd ville denne skelnen have været meningsløs. For romantikkens store ånder ikke mindre - f.eks. så fysikeren H.C. Ørsted store åndelige sammenhænge i naturen.
Den spontane, naturlige måde at forstå vores fysisk-biologiske omverden på er på mange måder uforlignelig med den naturvidenskabelige.
Kirsten Paludankommer i denne bog med en række eksempler på denne uforlignelighed fra både hverdagen og litteraturen, og diskuterer dens konsekvenser for de naturvidenskabelige fag.
Lærere på alle niveauer, som gerne vil forstå, hvor og hvorfor alle deres elever har vanskeligheder med fysik, kemi, biologi etc., kan drage nytte af bogens eksempler og de konklusioner Kirsten Paludankommer frem til. Bogen har også et bud til dem, der uddanner fremtidens lærere, og til dem, der tilrettelægger landets uddannelsespolitik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: lic.scient. i molekylærbiologi Kirsten Paludan / Cand.scient i biologi
Sideantal: 293
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 3
Udgave: 2
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 173 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 644 g
Udgivelsesdato: 23 Nov 2000
Oplagsdato: 04 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772888903

Udgivelsesår

2000

Sprog

Dansk

Videnskaben, verden og vi - Om naturvidenskab og hverdagstænkning Aarhus Universitetsforlag