Uheld og helbred

Vis stort billede
Uheld og helbred

79,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Vi oversvømmes af gode råd om helse og helbred, hvor budskabet er: Alt er op til dig! Hvad du spiser, hvad du gør, hvad du tænker, hvad du vasker tøj i – alt skal være rigtigt. Og bliver du syg, er det din egen skyld, fordi du ikke passede bedre på dig selv.

Ifølge Ståle Fredriksen er det ikke sådan. Vi har ikke helbred som fortjent. Livet er ikke retfærdigt. Døden er et grundvilkår og ikke et resultat af uansvarlig livsførelse. Sygdom skyldes som regel årsager, vi ikke har kontrol over som fx gener, opvækst, ulykker og uvidenhed. Sygdom skyldes i mange tilfælde slet og ret uheld. Denne indsigt bør få os til at vise større medfølelse med dem, der rammes af sygdom, og på den måde styrker vi empatien, ansvarsfølelsen og selvrespekten i samfundet.

Uheld og helbred er en tankevækkende bog, der konfronterer den moderne lægevidenskab og kaster nyt lys over vores forhold til hinanden og over mange af livets store temaer som fx ansvar, skyld, skam, mening, kærlighed, sygdom og død. Den henvender sig til læger, sygeplejersker og sundhedspersonale samt til alle andre, der i bred almindelighed interesserer sig for sit eget og andres helse.

Ståle Fredriksen er læge ved Sykehuset Innlandet i Norge. I 2005 blev han doktor på afhandlingen Bad Luck and the Tragedy of Modern Medicine, som handler om, hvor vigtigt det er for lægevidenskaben at medregne uheldet for at undgå, at lægeverdenen bliver unødig hård og umenneskelig.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ståle Fredriksen
Sideantal: 209
Sprog: Dansk
Originaltitel: Uflaks
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Tom Bøgeskov
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesdato: 18 Feb 2009
Oplagsdato: 18 Feb 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777065323

Sprog

Dansk