Søvn - om betydningen af en god nattesøvn og om søvnmekanismer, søvnproblemer og søvnbehandling

Vis stort billede
Søvn - om betydningen af en god nattesøvn og om søvnmekanismer, søvnproblemer og søvnbehandling

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vi sover ca. en trediedel af vores liv. Sammenlagt 20-30 år. Det er så lang tid, at det er værd at tænke over, hvordan man får mest muligt ud af al den tid. Ikke alene, fordi søvnen gerne skulle være en god oplevelse i sig selv, men også fordi de to andre trediedele af livet er afhængige af søvnens kvalitet.
Denne bog handler om betydningen af den gode nattesøvn. Den handler også om søvnens mekanismer, søvnen som led i vores livsrytmer. Om den dybe søvn og om den forunderlige drømmesøvn med dens hurtige øjenbevægelser, livlige drømme og aktivering af kønsorganer samt - ejendommeligt nok - totalt lammede muskler. Og så handler den om søvnløshed og søvnens sygdomme - og om behandling heraf.
I de senere år er det blevet klarlagt, at søvn, især den dybe søvn er af stor betydning for menneskers liv og velfærd, fx for dannelsen af de hormoner, der sørger for til at udvikle og vedligeholde vores krop og hjerne. Søvnen forbereder immunforsvaret, styrker hukommelse og kreativitet og er med til at forebygge stress, angst og depression. En god nattesøvn bidrager til et godt liv.
Søvnbogen er rigt illustreret og beskriver mange daglige og bemærkelsesværdige fænomener. Bogen henvender sig både til den almindelige læser, der har brug for viden om søvn for at forbedre sit liv, og til de mange professionelle, der på den ene eller anden måde arbejder med andre menneskers sundhed, psykisk såvel som fysisk. Alle har brug for kendskab til søvnens betydning for energi og livskvalitet og for at undgå kropslig og psykisk sygdom.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jes Gerlach
Sideantal: 154
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Psykiatrifonden
Bredde: 169 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 445 g
Udgivelsesdato: 31 Aug 2003
Oplagsdato: 31 Aug 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790420369

Sprog

Dansk

Søvn - om betydningen af en god nattesøvn og om søvnmekanismer, søvnproblemer og søvnbehandling Psykiatrifonden