Søn af en krigsveteran - Når basale grundantagelser rystes

Reduced price!
Vis stort billede
Søn af en krigsveteran - Når basale grundantagelser rystes

199,96 kr

-20%

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

”Søn af en krigsveteran” er en bog om PTSD. Posttraumatisk stresssyndrom.

Bogen er den uforskammede, men ærlige beretning om, hvordan det er, at leve med et menneske som er indehaver af diagnosen PTSD? Og, hvordan man som familiemedlem gebærder sig i livet, efter at man uundgåeligt er blevet smittet af traumet?

”Søn af en krigsveteran” er derfor et egenhændigt og meget frimodigt terapiforløb. Bogen skal læses som den terapiproces, det har været - at føre forfatteren fra depression til frihed.

I krigsveteranens tidlige afvisning af sin søn, opstod grobunden for forfatterens fremtidige traumer. Anden Verdenskrigs fortrædeligheder kaster derfor bestandigt sine mørke, kolde og lange slagskygger, idet definitionen på krigsveteranen skal ses i reminiscensen af en fightende soldat på østfronten i 1944 og et årelangt straffeophold i GUlags dødslejre i Sibirien.

Gennem en antaget vrede tager forfatteren således livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål i livet. Det meningsløse. Kærlighedens skånselsløse ubetingethed. Det guddommelige. Lidelsens attitude og krænkelsernes natur. Paradoksalt findes der trøst og svar i spørgsmålenes modsætninger. Og svarerne er som livet selv ikke nødvendigvis logiske.

Diagnoserne ”posttraumatisk stresssyndrom” og ”sekundært posttraumatisk stressbelastning” farver således i ulige høj grad det samlede billede af forfatterens livsanskuelse. Dermed også bogens indhold og dens følgeslutninger.

Det højaktuelle og kontroversielle emne omhandlende hjemvendte soldaters vanskelige integration i det danske samfund, bliver derfor i ”Søn af en krigsveteran” anskueliggjort i de problematikker, som i sin anden generation (sekundært posttraumatisk stressbelastning) opstår i dagligdagens interaktioner.

Bogens indhold er simultant en mageløs og omfattende beretning om, hvordan kærlighedens umiddelbare ubetydelighed sejrer over afgrundsdybets anmassende kræfter. Alt sammen gennem en flerårig skriveproces i hvilken forfatteren fandt et enestående terapeutisk redskab.

”Søn af en krigsveteran” bringer håb til forknytte.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Urban
Sideantal: 414
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Urbanbooks.Dk
Bredde: 158 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 694 g
Udgivelsesdato: 13 Dec 2012
Oplagsdato: 13 Dec 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799547302

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Søn af en krigsveteran - Når basale grundantagelser rystes Urbanbooks.Dk