Socialpsykologi - en introduktion

Vis stort billede
Socialpsykologi - en introduktion

159,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Socialpsykologi er som videnskabeligt fag udviklet op gennem 1900-tallet - i takt med omfattende ændringer af samfund og kultur. I industrisamfundet og i storbykulturen er det nødvendigt at forstå samspillet mellem menneske og samfund på en ny måde. Denne samfundsudvikling er forstærket i det højteknologiske videnssamfund, vi i dag befinder os i. Det er en udvikling, der har ændret vore grundlæggende institutioner. Begreber har fået ny vægt - integration, marginalisering, social konflikter, normer, roller, holdninger og social påvirkning. Andre er gledet i baggrunden som mere eller mindre uaktuelle.
Denne bog er en introduktion til den forskningstradition, som psykologien hviler på. Den går ind på centrale temaer og begreber, den giver indblik i både klassiske og nyere forskningsresultater, og den trækker linjerne op til den supermoderne verden og dens problemstillinger.
Rolf Kuscheler professor i socialpsykologi ved Københavns Universitet, hans disputats fra 1989 handler om blodfejder gennem 600 år på øen Bellona i Polynesien. Hans forskningsmæssige interesser ligger på grænsefladen mellem socialpsykologi og socialantropologi.
Per Schultz Jørgensener professor i socialpsykologi ved Danmarks Pædagogiske Universitet indtil 2001. Hans disputats fra 1983 handler om udvikling af den sociale kontakt mellem to personer i et førstegangsmøde, og hans forskning har koncentreret sig om den anvendte socialpsykologi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Schultz Jørgensen / Rolf Kuschel
Sideantal: 85
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 2
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 170 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 5 mm
Vægt: 218 g
Udgivelsesdato: 15 Jan 2006
Oplagsdato: 15 Jan 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778872876

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk