Socialkonstruktionisme - belyst ud fra emnerne kærlighed, terrorisme og etniske minoriteter

Vis stort billede
Socialkonstruktionisme - belyst ud fra emnerne kærlighed, terrorisme og etniske minoriteter

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Er en selvmordsbomber en terrorist eller en frihedskæmper? Skal man have været forelskede i hinanden for at blive gift? Er omskæring mishandling eller en social pligt?
Grundtanken i socialkonstruktionismen er, at den virkelighed, vi oplever, ikke er naturgiven, men et resultat af vores historiske og kulturelle fortid. Normerne for, hvad der opfattes som korrekt og uacceptabelt i et givent samfund, vil altid være sociale konstruktioner, dvs. skabt af menneskene selv over tid, og kan derfor i princippet altid være anderledes.
Socialkonstruktionisme - belyst ud fra emnerne kærlighed, terrorisme og etniske minoriteterer en lettilgængelig introduktion til socialkonstruktionistisk teori. Bogen er delt op i to dele. Del 1 beskriver den socialkonstruktionistiske teoris grundlæggende forestillingsverden ud fra analytiske begreber som f.eks. diskurs, positionering og subjektivering. Del 2 konkretiserer teorien ved at bruge begreberne i en analyse af emnerne kærlighed, terrorisme og etniske minoriteter. Hvert emne har sit eget kapitel, og de kan læses uafhængigt af hinanden. Ved at inddrage en række konkrete eksempler og øvelser, gøres teorien desuden levende og håndgribelig.
Bogen retter sig primært mod ungdomsuddannelsernes psykologiundervisning på C- eller B-niveau, og den vil være velegnet til brug i tværfaglige projektforløb. Den kan imidlertid også bruges som introduktion til teorien på de videregående uddannelser, hvor den med sine mange eksempler er et godt supplement til ren teori.
Susanne Veiker cand.psych. og gymnasielærer i psykologi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Susanne Veik
Sideantal: 141
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 150 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 232 g
Udgivelsesdato: 29 Jul 2008
Oplagsdato: 12 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778876454

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Socialkonstruktionisme - belyst ud fra emnerne kærlighed, terrorisme og etniske minoriteter Frydenlund