Skæbner i skyggeland - terapi og dæmoner

Vis stort billede Tilføj
Skæbner i skyggeland - terapi og dæmoner

198,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Begrebet 'negativ social arv' dækker over en virkelighed, de fleste danskere kun møder glimtvis og på afstand. Det drejer sig om belastede familier.
Hvad ved vi egentlig om dem? Hvorfor, hvordan og hvad er det, der sker bag familiernes lukkede døre?
Skæbner i skyggeland er en dokumentarhistorie og en beskrivelse af et terapeutisk forløb, hvor forfatteren åbner op for en ellers lukket verden. Målet er at skabe bred forståelse for, hvor vigtig en tidlig forebyggende indsats er for at komme destruktive mønstre til livs i familier, der næsten automatisk påfører børnene de samme problemer, forældrene selv er vokset op med.
Skæbner i skyggeland handler om Sofie, om en lille piges opvækst, under massiv omsorgssvigt, om problemerne i hendes ungdom, og om hendes store sorg, da hendes 18-årige lillesøster bliver myrdet i en sammenhæng, der kunne have været undgået. Konsekvenserne blev uoverskuelige, ikke blot for Sofie, men også for Sofies børn.
Familieterapeut Birgitte Thornson afdækker virkeligheden bag en lille, massivt svigtet piges opvækst og problematiske ungdom. Det er en case-story over et terapeutisk forløb, som blotlægger midler og resultater, og som kalder på en tidlig indsats over for effekten af negativ social arv.
Der findes en del litteratur fra den terapeutiske/psykologiske behandlingsverden, men denne bog er anderledes. Den er specifikt bygget op om en livshistorie, hvor de faglige begreber, overvejelser og den komplicerede behandlingsproces er gjort tilgængelig og forståelig for læseren.
Bogen appellerer til engagement og stillingtagen. Den dokumenterer, at det er muligt at skabe de nødvendige forandringer og ændre den sociale arv. Skæbner i skyggeland henvender sig til de ansvarlige politikere og beslutningstagere, ­ og til os, ikke mindst, der har ansvaret for at vælge dem. For den enkelte handler det om liv og død, om selvværd og retten til et værdigt liv.
Samfundsmæssigt handler det om vort demokratis helt fundamentale værdier ­og om hundredvis af millioner af skattekroner ... hvert år.
Igennem 25 år har Birgitte Thornsohn arbejdet med børn og familier, de sidste 10 år som psykoterapeut i Familiehuset i Horsens, et psykoterapeutisk dagbehandlingstilbud for familier med børn, hvis trivsel og udvikling er truet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgitte Thornsohn
Sideantal: 143
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Lonni Jødal
Fotograf: Birgitte og Stig Thornsohn
Udgiver: Hovedland
Bredde: 165 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 351 g
Udgivelsesdato: 19 Oct 2007
Oplagsdato: 19 Oct 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770700207

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Skæbner i skyggeland - terapi og dæmoner Hovedland