Samtale, sprog og terapi - Et postmoderne perspektiv

Vis stort billede
Samtale, sprog og terapi - Et postmoderne perspektiv

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvordan kan en psykoterapeut skabe den form for relation og samtale med en klient, som giver begge mulighed for kreativitet og forandring – selv når det tilsyneladende virker umuligt? I bogen Samtale, sprog og terapi trækker Harlene Anderson overraskende forbindelseslinjer mellem postmoderne teori og samarbejdsformer i klinisk praksis. I denne forståelsesramme betragtes menneskelige systemer som systemer for sprog og kommunikation, hvor klientens stemme har forrang, og hvor sproget er med til at udvikle og nyudvikle liv og relationer, som gør positive forandringer mulige.

Med udgangspunkt i sine personlige erfaringer som kliniker og underviser og i klienternes erfaringer ligger Anderson på linje med de sociale tænkere, som udfordrer den velkendte psykoterapikultur, inklusive det teoretiske, praktiske, videnskabelige og uddannelsesmæssige fundament.

Harlene Anderson udfordrer dikotomien ekspert/ikke-ekspert og de hierarkiske strukturer, der er knyttet til den. Hun hævder, at de vedtagne forudsætninger og praksis har mistet deres betydning i en verden præget af hastig forandring på det sociale område, og efterlyser i stedet en filosofi for terapi og en relation til klienter, som inviterer til samarbejde.

Harlene Anderson er psykolog, ph.d. Hun er medstifter af Houston Galveston Institute og Taos Institute. Hun er bosat i Houston, Texas og arbejder internationalt med undervisning og konsulentarbejde. Oversat fra amerikansk efter Conversations, Language, and Possibilities – A Postmodern Approach to Therapy af Mikal Arboe.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Harlene Anderson
Sideantal: 366
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Imperiet
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Mikal Arboe
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 157 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 563 g
Udgivelsesdato: 30 Jun 2003
Oplagsdato: 07 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741225258

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Samtale, sprog og terapi - Et postmoderne perspektiv Hansreitzels