På kanten af livet - mænd, kriser og selvmordstanker

Vis stort billede Tilføj
På kanten af livet - mænd, kriser og selvmordstanker

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Mænd bliver overset, når det drejer sig om hjælp til psykiske problemer. Hvert år er der to til tre gange så mange mænd som kvinder, der tager deres eget liv.
I 2009 var selvmordstallet 622. Det fordeler sig på 477 mænd og 145 kvinder. Selv om selvmordstallet i Danmark er faldet, ligger det stadig langt over antallet af trafikdræbte. Hovedparten af disse mænd er i deres bedste alder. De efterlader sig ofte familie og venner, der rammes for resten af livet.
Bogen På kanten af livetindeholder interviews med 13 mænd, der i perioder af deres liv har været i alvorlig krise eller har haft depressioner, der har ført til selvmordstanker. Hensigten med disse interviews har været at lade mænd være rollemodeller for andre mænd i håb om, at det kan gøre det lettere at søge hjælp i tide. Alle medvirkende mænd har ønsket at være anonyme.
Ud over de 13 samtaler rummer bogen også bud på, hvilke temaer der går igen i de 13 mænds historier - og måske i mange andre mænds liv. Dette afsnit er ment som en forbrugervejledning, da mange mænd viger tilbage for at søge f.eks. psykologbistand. Det er vigtigt, at de professionelle er bekendt med, hvor ofte mænd kan skjule selvmordstanker. Derfor er det afgørende at spørge direkte for overhovedet at få lukket op for emnet.
Bogen er derfor også tænkt som et hjælpemiddel for rådgivere.
Størstedelen af bogens tekster er også udgivet på nettet på bogens hjemmeside, som udkom i 2009. Via hjemmesiden har der været yderligere kontakt med mænd i krise – og samtidig har hjemmesiden været hyppigt besøgt. Det har bekræftet forfatterne i, at emnet er relevant - formentlig både for mænd, deres pårørende og professionelle.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Inger Anneberg / Bente Hjorth Madsen
Sideantal: 155
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Lars Aarø
Fagredaktør: Stig Petersen
Udgiver: Siesta
Bredde: 150 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 12 mm
Udgivelsesdato: 09 Feb 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792539342

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

På kanten af livet - mænd, kriser og selvmordstanker Siesta