Ordblindhed - et særligt talent

Vis stort billede
Ordblindhed - et særligt talent

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Ordblindhed - et særligt talent.
Ordblinde er ikke blinde, tværtimod, de kan netop se - se de tredimensionelle billeder, hvor de såkaldt normale ser endimensionelt. Dette er hovedpointen i Doris Fischers banebrydende bog. Ordblinde har gennemgående usædvanlige evner. Deres hurtige og dybt nuancerede opfattelsesevne ligger blot et sted, som har vanskeligt ved at forbinde sig med det langsommere sprog.
Doris Fischer påviser gennem erfaringer og eksempler, hvordan de ordblindes rige sanse- og forståelsesevner kan kobles sammen med sproget via en reetablering af kroppens kompetencer. Der er altså mulighed for, at stærkt ordblinde mennesker kan få det at læse og skrive som et kompetenceområde - uden af den grund at miste evnen til at se det tredimensionelle ellers besidder.
Fischers undervisningsmetode bygger på den såkaldte Davismetode udviklet af Ronald D. Davis. Hans erfaringer med ordblinde viste, at de fleste ordblinde tænker i tredimensionelle billeder i stedet for at tænke verbalt. Allerede i tremånedersalderen udvikles denne evne. Ordblinde tænker meget hurtigere end verbalt tænkende mennesker og vi andre har derfor svært ved at møde dem i deres måde at tænke på.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Doris Elisabeth Fischer
Sideantal: 143
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Rene Therkildsen
Udgiver: Hovedland
Bredde: 150 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 265 g
Udgivelsesdato: 07 Oct 2002
Oplagsdato: 07 Oct 2002
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777396274

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk