Om synkronicitet og spådomskunst - det meningsfulde tilfældes psykologi

Vis stort billede
Om synkronicitet og spådomskunst - det meningsfulde tilfældes psykologi

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Marie-Louise von Franz(1915-1998) var jungiansk analytiker og i mange år en af C.G. Jungs nærmeste medarbejdere. Hun er først og fremmest kendt for sine psykologiske tolkninger af myter og eventyr, en interesse, som også dukker op i denne bog Om synkronicitet og spådomskunst, der bygger på en række forelæsninger, forfatteren holdt på C:G: Jung Instituttet i Zürich.
Hun fortæller om brug af astrologi, orakler og spådomme i historisk tid i Kina, Egypten, Afrika og hos nord- og sydamerikanske indianere og forklarer sammenhænge mellem tilværelsens irrationelle og rationelle sider. Med mange henvisninger til moderne matematik og sandsynlighedsregning undersøger hun bl.a. den psykologiske baggrund for forståelsen af forholdet mellem tid og tal, tilfældighed og struktur og tidsbestemt virkelighed og evighed.
Med udgangspunkt i eksempler fra bl.a. den kinesiske visdoms- og orakelbog "I Ching" sammenligner hun vesterlandsk videnskabelighed med kinesisk synkronistisk tænkning og beskriver på den måde det begreb, som Jung kaldte for synkronicitet. Tilsyneladende tilfældige begivenheder, der opleves som havende en indre sammenhæng, og som de fleste mennesker i mere eller mindre udstrakt grad kender til.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marie-Louise von Franz
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Forord af: Pia Skogemann
Originaltitel: On divination and synchronicity
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Vagn Simonsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Politisk Revy
Bredde: 135 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 336 g
Udgivelsesdato: 05 Dec 2002
Oplagsdato: 05 Dec 2002
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788773782347

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk

Om synkronicitet og spådomskunst - det meningsfulde tilfældes psykologi Politisk Revy