Miljøterapi med børn og unge

Vis stort billede
Miljøterapi med børn og unge

279,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Miljøterapi er en behandlingsmetode for omsorgssvigtede børn og unge.
Metoden tager udgangspunkt i en erkendelse af, at omsorgssvigtede børn og unge forventer at blive svigtet igen. Når et barn anbringes uden for hjemmet, vil det derfor forsøge at beskytte sig selv, og det sker ofte ved, at barnet bereder sig til kamp eller overtilpasser sig. Over for disse strategier har det vist sig, at pædagogiske metoder har svært ved at slå til, og derfor er interessen for miljøterapi stigende.
I miljøterapi udvikles en forståelse af kampens og overtilpasningens beskyttende funktioner og en erkendelse af, at hvis man skal vende svært belastede børns og unges udvikling, er det nødvendigt at tage deres verdensbillede, hvor den voksne er en fjende, i betragtning. I takt med, at det lykkes, får barnet tillid til voksne. Derved frigøres ressourcer i barnet, så det kan begynde at udvikle sig.
Miljøterapi med børn og ungeer den første danske grundbog om emnet. Den beskriver udviklingspsykologiske og miljøterapeutiske tankegange samt en lang række miljøterapeutiske metoder, illustreret med eksempler. Bogen kan læses uden særlig forhåndsviden og henvender sig til alle, der har med omsorgssvigtede børn at gøre: plejeforældre, pædagoger, psykologer og børnepsykiatere, medarbejdere inden for det sociale område og studerende.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Rasborg
Sideantal: 229
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 6
Udgave: 2
Udgiver: Akademisk
Serie: Terapiserien
Udgivelsesdato: 16 Oct 2007
Oplagsdato: 31 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750037279

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk