Mette - en beretning om et selvmord

Vis stort billede
Mette - en beretning om et selvmord

65,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog giver et enestående indblik i en ung kvindes personlige oplevelse af sin depression. Med stor stilistisk sikkerhed beskrives alle depressionens aspekter og konsekvenser, også den mest fatale: selvmordet.
Bogen bygger på Mettes efterladte dagbogsnotater, der sammenholdes med forskellige behandleres journaluddrag, og beretningen kædes sammen af Mettes mor, der ser tilbage på sin datters liv. Hverken forældre søskende, venner eller studiekammerater aner hvor syg Mette er, før hun efter en kort indlæggelse på psykiatrisk afdeling begår selvmord og efterlader sig sin 4-årige søn.
Mettes mor har samlet og fremlagt dagbogsnotater, tegninger journaler og breve, der tilsammen giver et nuanceret indblik i et menneske med depression. Der er ingen anklager, kun konstateringer. Men der stilles skarpt på en række forhold i det danske sundhedssystem, som desværre ofte vanskeliggør en koordineret indsats.
Hyppigheden af selvmord ved depression er stadig meget høj, selv om der i dag er gode behandlingsmuligheder.
Bogen henvender sig til alle, der er i berøring med depression og selvmord og kan forhåbentligt bidrage til, at familie, venner, kolleger og behandlere bliver bedre til at se symptomer på en svær depression, så der kan gribes ind i tide.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Psykiatrifonden
Bredde: 165 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 399 g
Udgivelsesdato: 21 Sep 2004
Oplagsdato: 21 Sep 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790420413

Sprog

Dansk

Mette - en beretning om et selvmord Psykiatrifonden