Mentaliseringsguiden

Vis stort billede
Mentaliseringsguiden

400,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Mentaliseringsguiden er en praksisorienteret, visuel og anvendelig guide, som retter sig mod pædagogisk og terapeutisk arbejde med omsorgssvigtede børn og unge og deres omsorgspersoner.

Forfatteren gennemgår indledningsvist feltet for mentalisering, herunder STORM-modellen og dens anvendelse i pædagogik og terapi, og hun beskriver også her den nyeste udvikling inden for mentalisering.

Bogen består herudover af modeller og er inddelt i fire dele:

1. Grundmodeller , som kan skabe overblik over teorien og kan bruges i analyser af de børn og unge, man arbejder med som professionel.

2. Psykoedukative modeller , som både kan bruges sammen med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og deres forældre og af det personale, der arbejder med udsatte børn og unge.

3 . Redskaber til den professionelle , som er modeller, den professionelle kan bruge som støtte til at skabe ro, fastholde mentalisering og undgå udbrændthed i det ofte svære arbejde med udsatte børn og unge.

4. Øvelser , der kan bruges i det mentaliserende arbejde med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og unge og deres familier.

Ved alle modeller får man en kort introduktion med en beskrivelse af, hvordan modellen kan anvendes, tips og tricks i forhold til modellen og et inspirerende eksempel fra praksis.

”Det, der gør denne bog enestående, er, at den i højere grad end andre bøger om dette emne forsøger at mentalisere læseren. Den kommunikerer emnet på en måde, som er let at følge og tilgængelig for både ikke-professionelle og professionelle. Illustrationerne er med til at reducere det abstrakte indhold og den måske overdrevne intellektualisering, der kan præge bøger om dette emne, til noget der gennem den visuelle præsentation bliver umiddelbart indlysende og konkret for læseren.”

  • Fra bogens forord af professor og direktør for Anna Freud Centeret i London, Peter Fonagy

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Janne Østergaard Hagelquist
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Louise Perlmutter
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Tegnet af: Louise Perlmutter
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 226 mm
Højde: 275 mm
Dybde: 33 mm
Vægt: 765 g
Udgivelsesdato: 16 Aug 2015
Oplagsdato: 27 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741261027

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk