Mentalisering i klinisk praksis

Reduced price!
Vis stort billede Tilføj
Mentalisering i klinisk praksis

318,40 kr

-20%

398,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage

At mentalisere vil sige at forstå adfærd som udtryk for mentale tilstande som tanker og følelser. Denne bog giver en udførlig redegørelse for begrebet mentalisering og dets anvendelse i klinisk praksis.

Forfatterne lægger op til, at mentalisering betragtes som grundlaget for alle psykoterapeutiske handlinger, og ønsker med bogen at styrke fundamentet for psykoterapeutisk praksis.

Udviklingen af interessen for mentalisering er sket i tre bølger. Den første bølge kom, da Uta Frith, John Morton og deres medarbejdere beskrev mentaliseringsvanskeligheder som det centrale psykologiske problem i forbindelse med autisme. Kort tid efter skabte Peter Fonagy, Mary Target og deres kolleger bølge nummer to ved at anvende mentaliseringsbegrebet i forbindelse med traumerelateret udviklingspsykologi, sådan som den kom til udtryk i borderline-personlighedsforstyrrelse. Nu er der så ved at danne sig en tredje bølge med henblik på at inddrage mentalisering i det kliniske arbejde med et bredere spektrum af forstyrrelser, behandlingsmodaliteter og teoretiske tilgange.

Bogens første del er en grundig gennemgang af den forskningsmæssige og teoretiske litteratur af relevans for mentalisering, herunder dens mange aspekter og relationer til beslægtede begreber, dens udviklingsmæssige udspring i tilknytningsforhold og dens neurobiologiske forankring. Bogens anden del omhandler mentaliserende interventioner i psykoterapi, og hvordan disse anvendes i fx traumebehandling, terapi med børn og deres forældre, behandling af borderline-personlighedsforstyrrelse, psykoedukation og i forebyggelse af fx voldelig adfærd.

Bogen henvender sig til faggrupper, der arbejder med mennesker, særligt i terapeutiske sammenhænge, herunder psykologer, psykiatere, psykoterapeuter. Den forsyner praktikere med alt, hvad de har brug for at vide om mentaliseringsbaseret behandling.

Jon G. Allen

, Peter Fonagy og Anthony W. Bateman

er alle tre professorer og de største internationale kapaciteter inden for mentaliseringsbaseret terapi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Fonagy / Anthony W. Bateman / Jon G. Allen
Sideantal: 428
Sprog: Dansk
Originaltitel: Mentalizing in Clinical Practice
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Andreas Bonnevie
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 632 g
Udgivelsesdato: 13 Apr 2010
Oplagsdato: 07 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741252568

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk