Menneskelig blindhed og livets betydning

Vis stort billede
Menneskelig blindhed og livets betydning

148,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Menneskelig blindhed og livets betydning er to forelæsninger af den amerikanske psykolog og filosofWilliam James. De udkom oprindeligt i 1899 som sidste del af bogen Talks To Teachers On Psychology; And to Students OnSome Of Life’s Ideals .

Den særlige menneskelige blindhed handler ommenneskets erkendesituation i verden, ja, om et helt verdenssyn og voresmoralske relation til den. Verden og andre mennesker i den forstås indefra,responsivt og sansende, aldrig kun udefra eller i forhold til et mål. Bådeverden og sandheden er, skriver James, for stor for et enkelt menneske atsande.

De praktiske konsekvenser af William James’psykologi og filosofi ses tydeligt i hans tale om, hvad der gør et livbetydningsfuldt, der handler om undervisning, uddannelse, civil ansvarlighed oglivsidealer. Alt sammen set gennem en mesterlig forfattersmangestemmige litterære stil.

William James (1842-1910) var en fremtrædende amerikansk filosof ogpsykolog. James startede med at studere kunst, men hans nysgerrighed ledte hamhurtigt videre til en hel række af videnskabelige felter. Efter endt uddannelsesom læge fra Harvard Medical College, udvidede James sine intellektuelleinteresser yderligere til at omfatte litteraturkritik, historie og filosofi.Han læste bredt og har bidraget til mange forskellige faglige områder, såsomerkendelsesteori, uddannelse, metafysik, psykologi , religion og mystik. Blandthans mest indflydelsesrige bøger er " Principlesof Psychology ", hvilket var en banebrydende tekst inden for psykologi. "Essays in Radical Empiricism " er en vigtig tekst ifilosofi og "The Varieties of Religious Experience" undersøger forskellige former forreligiøse oplevelser.

Som professor i filosofi og psykologi på Harvard opnåede James anerkendelsesom en af ​​de mest fremragende forfattere og foredragsholdere i sin tid. Hanvar den første underviser, der tilbød psykologikurser for lærere og studerendei USA.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: William James
Sideantal: 74
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Polytype
Originaltitel: On Some of Life's Ideals. On a Certain Human Blindness. What Makes a Life Significant?
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Tom Bøgeskov
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Jesper Hermann,Marianne Kølle
Udgiver: Forlaget Mindspace
Bredde: 124 mm
Højde: 212 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 144 g
Udgivelsesdato: 01 May 2014
Oplagsdato: 01 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792542717

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Menneskelig blindhed og livets betydning Forlaget Mindspace