Massernes psykologi

Vis stort billede
Massernes psykologi

148,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Forlaget HELIKON hædret 2005

For sine udgivelser af Giambattista Vico Den nye Videnskab , Niccolò Machiavelli Fyrsten og Niccolò Machiavelli Drøftelser af Livius er Forlaget HELIKON blevet tildelt:
Det Italienske Udenrigsministeriums oversætterpris 2005 på Euro 10.000,00.

Gustave Le Bon (1841-1931) er grundlæggeren af den moderne massepsykologi. Hans revolutionære skrift Massernes psykologi er et socialpsykologisk, filosofisk, politisk og litterært mesterværk, som har haft enorm betydning op igennem det 20. århundred og radikalt har ændret hele måden at føre politik på.

Foruden at være en nøgle til at orientere sig i vor egen tids massesamfund er Le Bons udødelige klassiker et historisk dokument og pligtlæsning for alle, der vil beskæftige sig med fascismens, nazismens og kommunismens historie. Anvendt på nutidens forhold giver Le Bons analyser forklaringen på, hvorfor integrationen af indvandrere fra den tredje verden, skabelsen af en europæisk union og indførelsen af et vestligt demokrati i Mellemøsten alle må betragtes som abstrakt-ideologiske eksperimenter, der er dømt til at mislykkes. Med den globale spredning af de forskellige kernekulturers ideer er tværtimod grunden til fremtidens krige og konflikter lagt.

Massernes psykologi er samtidig en guldgrube for de mange, der har en praktisk interesse i at styre, manipulere og overtale større grupper af mennesker: politikere, spindoktorer, myndighedspersoner, eksperter, advokater, journalister, marketings- og reklamefolk, virksomhedsmanagers, børs- og finansspekulanter, guruer, undervisere, teamledere, talere, religiøse og politiske agitatorer osv., osv.

Ligesom Machiavellis Fyrsten , Det kommunistiske manifest af Marx og Engels og det antisemitiske falsum Zions Viises protokoller hører Massernes psykologi med til den særlige kategori af ikke-religiøse bøger, der har virket langt ud over de intellektuelles rækker og igen og igen er blevet brugt og misbrugt af magtens mænd.

”I midten af 1930’erne var jeg fascineret af to bøger: Af Massernes oprør af spanieren Ortega y Gasset og af Massernes psykologi af franskmanden Gustave Le Bon . Jeg følte, at de med deres analyse foregreb den massepsykose, som blev udløst af Hitler og nazisterne. Frem for alt har Le Bon vist sig at være meget fremsynet”.

Helmut Schmidt, tysk forbundskansler 1974-82, i bogen Die Mächte der Zukunft, 2004.

”Man imponeres over den lethed, hvormed Le Bon så tidligt som i 1895 påviser, hvilke mekanismer der gjorde sig gældende i det nazistiske Tyskland. Her beskrives førernes karakteristika og deres metoder, som var det en efterkrigsskildring af Hitler. De særdeles rammende citater omkring folkeforførerne ligefrem vælter ud fra siderne... Vestlige beslutningstagere, der søger at viderebringe demokrati og menneskerettigheder, samt hele det rationalistiske arvegods til ikke-vestlige kulturer, bør i hvert fald nærlæse Massernes psykologi for at blive opmærksom på de mest indlysende forhindringer for deres forehavende”.

Michael Øe - EMU - Gymnasieskolen, oktober 2005.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gustave Le Bon
Sideantal: 184
Sprog: Dansk
Forord af: Fritz Wolder
Kommenteret af: 23169, Fritz Wolder
Originaltitel: Psychologie des foules
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Fritz Wolder
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Helikon
Udgivelsesdato: 03 Aug 2005
Oplagsdato: 03 Aug 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788798635994

Sprog

Dansk