Løsningsfokuserede samtaler

Vis stort billede
Løsningsfokuserede samtaler

380,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Dette er en grundbog i anvendelse af den løsningsfokuserede metode i klientsamtaler.

De fleste samtalemetoder arbejder med fokus på klientens problemer. Den løsningsfokuserede metode er anderledes, fordi den ikke interesserer sig så meget for problemerne som for, hvordan de kan løses. At arbejde løsningsfokuseret vil sige at sætte fokus på klientens ressourcer, dvs. de områder der fungerer godt i klientens tilværelse. Ved at forstærke og forstørre disse områder og dermed fokusere på klientens ressourcer kan man skabe løsninger af klientens problemer i samarbejde med klienten.

Ben Furman skriver i sit forord til den danske udgave: ”Du vil opleve, at det faktisk er muligt at tale om problemer uden at fokusere på problemerne. Det gør man ved at fokusere på, hvordan klienterne gerne vil have, deres liv skal være, i stedet for at fokusere på, hvordan de ikke ønsker, det skal være. Den løsningsfokuserede tilgang hviler på den tanke, at hvor der er et problem, er der også et ønske om, at tingene var anderledes.”

Løsningsfokuserede samtaler beskriver de færdigheder, der er nødvendige for at bruge den løsningsfokuserede metode i praksis. Bogen indeholder lange dialoger fra klientsamtaler, som giver et klart billede af, hvordan løsningsfokuserede samtaler forløber.

Bogen henvender sig til psykologer, familiebehandlere, behandlere i skolesystemet, læger og sygeplejersker i psykiatrien samt behandlere i alle former for socialt arbejde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Insoo Kim Berg / Peter de Jong
Sideantal: 344
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Sune Kliborg Lynge
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Dorte Herholdt Silver
Oplag: 5
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 158 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 512 g
Udgivelsesdato: 25 Sep 2006
Oplagsdato: 27 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741202426

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk