Livsmod - Socialpædagogisk og psykoterapeutisk behandling af børn i Grønland

Vis stort billede
Livsmod - Socialpædagogisk og psykoterapeutisk behandling af børn i Grønland

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I sit mangeårige virke med terapeutisk behandling af døgninstitutionsanbragte børn og unge i Grønland har psykolog Conni Gregersen gjort den iagttagelse, at grønlandske børn, på trods af traumatiserede livshistorier, ofte ikke er skadet i de dybere strukturer i personligheden.
Denne ”anderledeshed” har optaget og inspireret hende gennem årene, og da hendes virke også – og ikke mindst – har omfattet undervisning og supervision af medarbejderne på institutionerne, giver det rigtig god mening at samle erfaringer, teorier, refleksioner og konkrete handleanvisninger i bogen Livsmod.
Koblingen mellem konkrete faglige erfaringer og specifikke psykologiske teorier gør Livsmod til en gedigen fag- og lærebog til de mange faggrupper, der beskæftiger sig med behandlingsarbejde af omsorgssvigt i bred forstand. Primært i Grønland – men også i Danmark, hvor mange er i professionel kontakt med udsatte grønlandske børn og/eller vælger at virke professionelt i Grønland i kortere eller længere tid. Mange af bogens problemstillinger er desuden universelle. Bogens titel afspejler Conni Gregersens tænkning – hvor vigtigt det er at have fokus både på de alvorlige problemer og tragiske svigt, visse børn udsættes for, OG de muligheder og ressourcer der på trods også findes i det enkelte menneske.
Teoretisk er bogens grundlag eksistentialistisk, og analyserne og forklaringerne i det behandlingsmæssige afsnit er dels psykodynamiske og dels systemiske.
Livsmod er skrevet i et uakademisk sprog, med eksempler og ideer til handleanvisninger i det pædagogiske arbejde. Den er illustreret med stemningsfulde blyantstegninger af den grønlandske kunstner Niels Motzfeldt.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Conni Gregersen
Sideantal: 228
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Niels Motzfeldt
Omslagsgrafiker: Astrid Vebæk
Forord af: Asii Chemnitz Narup
Originaltitel: Livsmod
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Niels Motzfeldt
Fagredaktør: Lene Therkildsen
Udgiver: Milik Publishing
Bredde: 193 mm
Højde: 249 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 766 g
Udgivelsesdato: 31 May 2010
Oplagsdato: 31 May 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791359569

Sprog

Dansk

Livsmod - Socialpædagogisk og psykoterapeutisk behandling af børn i Grønland Milik Publishing