Levende dukker - sexismens genkomst

Vis stort billede
Levende dukker - sexismens genkomst

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I “Levende dukker “sætter Natasha Walter et knivskarpt og befriende spotlys på den seksualiserede kultur, som piger og kvinder er ofre for i dag. Frihed, ligestilling og fri abort – var noget af det kvindebevægelsen kæmpede for, og der er er sket fremskridt på visse fronter. Men vi står i dag med et stærkt seksualiseret samfund, hvor småpiger går klædt som små lolitater og hvor der i vide kredse florerer et stadig mere afstumpet kvindebillede.

“Levende dukker” gør op med myten om, at ulighed blandt kønnene skyldes biologiske forskelle. For det er ikke naturen, men SAMFUNDET der har skabt de moderne kønsroller, hvor kvinder spejler sig i et pornoficeret skønhedsideal, der slutter op om stangdans, myten om den lykkelige luder, samt kosmetisk og intim plastikkirurgi m.m.”Levende dukker” tager fat i en syg kultur, hvor unge kvinder overbevises om, at den eneste fornuftige beskæftigelse er forbrugerisme og ikke mindst selvdekoration i form af kunstige bryster, oppustede læber og maltrakterede kusser.

Bogen giver også spændende bud på, hvorfor stangdans er blevet så ”hot” – og hvorfor det bestemt ikke er mænd, der vrider sig hjælpeløst rundt om stangen. En underholdende bog, som får stangdans til at miste rejsningen.

Med ”Levende dukker” lægger Natascha Walter kortene på bordet og bidrager med et velargumenteret skub til debatten om samfundets seksualisering af kvinderne, ligesom hun gør op med Lolita-idealet og de såkaldte biologisk- bestemte roller og opgaver!

Denne letskrevne, passionerede og underholdende bog får os til at se med et friskt blik på kvinder og piger, sexisme og feminitet i dag.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Natasha Walter
Sideantal: 242
Sprog: Dansk
Forord af: Vibeke Manniche
Originaltitel: Living Dolls
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Vibeke Manniche
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Liva
Bredde: 147 mm
Højde: 209 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 275 g
Udgivelsesdato: 01 Nov 2010
Oplagsdato: 01 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799160051

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk