Kroniske smerter - Kan man lære at leve med det?

Vis stort billede Tilføj
Kroniske smerter - Kan man lære at leve med det?

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Som kronisk smerte-patient kan man selv gøre meget for at lindre smerterne og genvinde livskvaliteten, bl.a. gennem mental smertehåndtering og bevidste tilpasninger af dagligdagens vaner.
Målet med ”Kroniske smerter
- er at give smertepatienten de bedst mulige forudsætninger for at forstå sin situation, søge relevant hjælp og lære selvhjælp i forhold til smerteproblemet og dets mange følgevirkninger. Man regner med, at en femte del af den voksne befolkning i den vestlige verden lider af vedvarende eller kroniske smerter, dvs. smerter som har varet i mere end seks måneder.
Der findes forskellige smertetyper herunder ledsmerter, nervesmerter og muskelspændingstilstande, som ofte er kombinerede med hinanden. De forskellige smertetyper reagerer ikke på samme slags behandling. I denne reviderede og ajourførte 3. udgave af ”Kroniske smerter. Kan man lære at leve med det?” gøres der rede for de nye videnskabelige forklaringer på, hvorfor nogle smerter udvikler sig til at blive kroniske, og de nye medicinske behandlinger, der er kommet gennem de sidste ti år, præsenteres. En kronisk smerte-tilstand er meget belastende for patientens fysiske, psykiske og sociale situation og får tit følge af ledsagesymptomer som depression, angst, vrede, søvn- og tarmforstyrrelser, træthed og nedsat hukommelse.
I bogen lægges der stor vægt på betydningen af stress og forholdet til andre, familie og omgangskreds. Sammenhængen mellem smerter, følelser, tanker og handlinger forklares, og de nye psykologiske behandlingsformer kognitiv terapi, ACT og mindfulness meditation er behandlet i nye afsnit.
Bogen henvender sig direkte til kronisk smerte-patienten, men også pårørende og behandlere kan med fordel læse med.Søren Frølich er sundhedspsykolog på Det Tværfaglige Smertecenter, Herlev Hospital. Han har mange års erfaring med behandling af kroniske smerter og undervisning i, hvordan man bedst lærer at leve med et kronisk smerte-problem.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Frølich
Sideantal: 152
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 142 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 303 g
Udgivelsesdato: 21 Sep 2011
Oplagsdato: 21 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717041929

Sprog

Dansk

Kroniske smerter - Kan man lære at leve med det? Nyt Nordisk Forlag