Kampen mod kroppen - om spiseforstyrrelser blandt unge

Vis stort billede
Kampen mod kroppen - om spiseforstyrrelser blandt unge

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Ny bog om unge og spiseforstyrrelser

Kampen mod kroppen

>>Jeg ville jo egentlig bare gerne være ligesom alle andre,<< siger den 20-årige Kristina. Hun er en af de ni interviewede unge, der i denne bog fortæller om deres spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser har den overdrevne fokus på krop og kost til fælles, men de enkelte lidelser fremtræder meget forskelligt. Anoreksi og - i mindre grad - ortoreksi medfører vægttab, mens overspisning og megareksi fører til det modsatte. Bulimikere holder ofte en normalvægt, hvilket gør lidelsen svær at opdage for omgivelserne.

>>Jeg ville jo egentligt bare gerne være ligesom alle andre,<< siger Kristina, og hun er ikke den eneste af bogens unge, der har haft det ønske. Bag de alvorlige sygehistorier gemmer der sig ofte nogle basale følelser og drømme. Det handler om angsten for ensomhed og om længslen efter accept og fællesskab. De unges personlige beretninger bliver suppleret af bokse med faktuelle oplysninger og sat i perspektiv af interview med fagfolk.

Temaerne er fx behandling, pårørende, ungdomskultur, megareksi og spiseforstyrrelser i idrættens verden. Kampen mod kroppen giver et nuanceret indblik i de spiseforstyrredes liv og kamp mod deres sygdom. Samtidig tegner den et billede af en tid, hvor slankhed er gud, og hvor unges liv er præget af mange valg. De handler ikke kun om job og uddannelse, men også om identitet. og krop. Den bliver til noget, der formes og forandres, og ligesom så meget andet i den moderne verden kan den gøres til et projekt.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Straarup Søndergaard
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Claus Haagensen
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 26 Oct 2010
Oplagsdato: 26 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770903998

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Kampen mod kroppen - om spiseforstyrrelser blandt unge Turbine