Kampen med kroppen - Alternativ behandling i et bruger- og samfundsperspektiv

Vis stort billede
Kampen med kroppen - Alternativ behandling i et bruger- og samfundsperspektiv

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Krystaller, healing, akupunktur og meditation. Engang var det navne på noget eksotisk, men det er det ikke længere. Over halvdelen af danskerne bruger i dag forskellige former for alternativ behandling for at holde sig sunde og for at helbrede sygdom.

Bogen undersøger, hvorfor danskerne bruger alternative behandlinger - og hvad de får ud af det. For de alternative behandlingsformer er ofte meget dyre at bruge, og de står uden for den offentlige sygesikring. Samtidig er der ingen udbredt videnskabelig evidens for, at de faktisk virker helbredende på sygdomme som f.eks. kræft eller sukkersyge.

Bogen belyser sociale og kulturelle aspekter ved sundhed, sygdom og behandlingssystemer, som ofte overses, når talen falder på de alternative behandlingers effekt. På baggrund af interviews med brugere af bl.a. akupunktur, zoneterapi og mindfulness-meditation konkluderer forfatteren, at der ved alternative behandlingsforløb opleves andre gode effekter end dem, man undersøger i lægevidenskaben og i det konventionelle behandlingssystem. Bogen kaster derfor også et kritisk blik på begreber som 'effekt' og 'evidens' og introducerer i stedet det processuelle begreb 'virken', da det kan give os en bedre forståelse af de alternative behandlingsformers popularitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Inge Kryger Pedersen
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 145 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 230 g
Udgivelsesdato: 29 Nov 2012
Oplagsdato: 29 Nov 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771240429

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Kampen med kroppen - Alternativ behandling i et bruger- og samfundsperspektiv Aarhus Universitetsforlag