Kærlighed og overlevelse

Vis stort billede
Kærlighed og overlevelse

275,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Seksuelle overgreb forhindrer børn i at udvikle evnen til at skelne mellem fantasi og virkelighed. Derfor er indsigt i forholdet mellem udviklingen af børns seksualitet og seksuelle traumer nødvendig, hvis vi skal blive bedre til at forstå betydningen af dette.

Med udgangspunkt i teoretisk psykoanalyse, psykoanalytisk terapi og tre gennemgående fortællinger fra det terapeutiske rum viser forfatteren, hvorfor denne indsigt er nødvendig. Denne viden har afgørende betydning for, hvordan vi arbejder med og forholder os til sager, hvor børn er udsat for seksuelle overgreb.

I bogen præsenteres en teori om, hvad det betyder for barnets udvikling, at voksne lærer barnet at skelne mellem modsætninger, for eksempel indre og ydre virkelighed, behov og tilfredsstillelse, lyst og ulyst, frivillighed og tvang, og ikke mindst mellem omsorg og overgreb. Dette gælder både i relationer, hvor barnets behov varetages, og i relationer, der udsætter barnet for den voksnes perverse behov.

Bogen henvender sig til psykologer, pædagoger, socialrådgivere og andre faggrupper, der arbejder professionelt med børn.


Bogen udkommer i Terapi-serien . Læs mere om serien på akademisk.dk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Katrine Zeuthen
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Akademisk
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 411 g
Udgivelsesdato: 27 Jan 2009
Oplagsdato: 27 Jan 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750040941

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk