Julies hjerte - Fortællingen om et transplanteret hjerte

Vis stort billede
Julies hjerte - Fortællingen om et transplanteret hjerte

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

En tankevækkende bog om de eksistentielle, filosofiske og etiske spørgsmål, der knytter sig til både organtransplantation og -donation med udgangspunkt i historien om Julie, der fik nyt hjerte som 33-årig.
Bogen er fortællingen om forfatterens møde med en kvinde, der i en ung alder blev ramt af hjertesvigt og udelukkende overlevede på grund af en hjertetransplantation. I dag er Julie i live, udelukkende fordi et andet menneske døde og gav sit hjerte bort.
Det er en fortælling, som fletter sig ind i de dybeste eksistentielle og etiske spørgsmål: Hvordan føles det at leve med et andet menneskes hjerte i kroppen? Hvordan er det at leve på grund af et andet menneskes død? Kan det ene menneskes tragiske død alligevel få antydning af mening, hvis andre får dets organer – og dermed muligheden for at leve videre?
Forfatteren fortæller både Julies historie og hjertets filosofiske og kulturelle historie, men han forholder sig også til de etiske dilemmaer for og imod organdonation: Skal det være en pligt at tage stilling? Eller at tilmelde sig organdonorregisteret? Er det uetisk at bede de efterladte om afdødes organer? Eller er det uetisk at lade være med at spørge, når organerne kan redde andres liv?
Kun 20 % af den danske befolkning er registreret i det nationale donorregister. Bogen sætter fokus på de dilemmaer, der er ved organdonation og -transplantation og opfordrer til langt mere debat og dialog om disse vanskelige spørgsmål.
Peter Johannes Schjødt er uddannet i filosofi og samfundsvidenskab fra Københavns Univerisitet. Han er tidligere højskolelærer og chefredaktør på DR's P1 samt leder af Radioens Dokumentargruppe. Han har skrevet en lang række bøger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Johannes Schjødt
Sideantal: 158
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 143 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 319 g
Udgivelsesdato: 26 Apr 2016
Oplagsdato: 26 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771187243

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Julies hjerte - Fortællingen om et transplanteret hjerte Frydenlund