Idrætsundervisning - En grundbog i idrætsdidaktik

Vis stort billede Tilføj
Idrætsundervisning - En grundbog i idrætsdidaktik

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Idrætsundervisning udkommer nu i en gennemgribende revideret udgave med mange helt nye kapitler.
Grundideen er den samme, men siden 2000, da bogen første gang udkom, er der sket mange uddannelsespolitiske forandringer, og nye teorier har fået indflydelse på den idrætsdidaktiske tænkning. Teorier og overvejelser om læreplaner, undervisning, læring og kompetence er således væsentlige nye afsnit.
Lige så mangfoldigt det moderne idrætsbillede er, lige så mangfoldigt udfolder idrætsundervisning og -instruktion sig. Når man skal tackle og omsætte de forskellige pædagogiske udfordringer i idrætsmiljøerne til noget konstruktivt for både undervisere og studerende, så kræver det bred didaktisk indsigt. Idrætsundervisning giver lærere og studerende teoretiske redskaber til en idrætspædagogisk praksis.
Bogen er inddelt i seks dele: Først defineres grundlæggende begreber og grundlaget for en idrætsdidaktik præsenteres. Dette sættes dernæst i forbindelse med valg af metode for praksis. 3. del introducerer lære- og læseplansteori i faget idræt på forskellige uddannelsestrin. Med udgangspunkt i bogens forslag til en idrætskultur- og perspektivmodel præsenteres i del 4 velkendte perspektiver i idrætsundervisningen. Her indgår bl.a. leg, præstation og sundhed. Idrætsdidaktisk forskning præsenteres i et selvstændigt afsnit, og bogen afsluttes med en række emnedidaktiske overvejelser, skrevet af andre idrætsundervisere (kropsbasis, boldspil, dans, redskabsgymnastik, friluftsliv, svømning og atletik).
Begge forfattere har en solid baggrund i praktisk idræt, hvilket også kommer til udtryk i teksternes kobling mellem teori og praksis.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birger Peitersen / Helle Rønholt
Sideantal: 365
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 5
Udgave: 2
Udgiver: Institut For Idræt¤Museum Tusculanum
Udgivelsesdato: 04 Feb 2008
Oplagsdato: 04 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763507578

Sprog

Dansk

Idrætsundervisning - En grundbog i idrætsdidaktik Institut For Idræt¤Museum Tusculanum