Hvem er jeg? - Narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund

Vis stort billede Tilføj
Hvem er jeg? - Narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

At vores kultur er narcissistisk, er efterhånden blevet en kliché, der, selv om narcissismebegrebet ikke længere er højeste mode, accepteres som en selvfølgelighed af mange. Hvem er jeg, hvad er mine mål og ønsker i livet, og hvordan spejler og forholder omverdenen sig til min personlighed? er spørgsmål, der direkte eller indirekte fungerer som ledetråde for mange liv. Når svarene på disse spørgsmål ikke synes enkle og ligetil, er det oplagt at søge anerkendelse og bekræftelse hos andre. Men bogen peger på, at den identitet, der søges bekræftet, er en identitet, der ikke findes som noget i den enkeltes psyke eller som en stabil og fast forankret enhed.
Begrebet narcissisme var på mode i 80'erne. I dag gøres der ikke så mange iagttagelser af individ og samfund i en narcissistisk forståelsesramme. Det skyldes ifølge nærværende bog ikke, at begrebet ikke længere er relevant - tværtimod! Bogens formål er derfor at reaktualisere begrebet ved at lave en ny teori, der på den ene side er personlighedspsykologisk, idet den konstruerer en ny personlighedsteori, og på den anden side er socialpsykologisk, idet den via en række eksempler begriber det samfund, der gør denne nye personlighedsforståelse nødvendig.
Selv om narcissisme grundlæggende er et psykoanalytisk fænomen, så lægges narcissisme i under en konstruktionistisk fortolkningsramme. Hermed åbnes der for nye muligheder i narcissismebegrebet. Frem for at sige 'sådan er det!' bruges den konstruktionistiske tilgang snarere til at sige 'sådan kan det iagttages'.
Hvem er jegdiskuterer bl.a. forskelle på begreber som individualisme, egoisme og egocentrisme, og bruger det nye narcissismebegreb som udgangspunkt for at reflektere over forhold som kernefamiliens nedtur, autoritetsløsheden, markedets (arbejds- såvel som forbrugsmarkedet) ændrede betydning for identitetsdannelsen, autoriteternes fald og forestillingen om at være sin egen lykkes smed.
Lars Lundmann Jensener cand.psych. fra Københavns Universitet og arbejder bl.a. som praktiserende psykolog. Han er tilknyttet Institut for Psykologi, Københavns Universitet som eksaminator, og medlem af censorkorpset på de lægevidenskabelige uddannelser. Forfatteren beskæftiger sig med såvel kliniske som erhvervspsykologiske problemstillinger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Lundmann Jensen
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 173 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 502 g
Udgivelsesdato: 26 Oct 2006
Oplagsdato: 02 May 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778873859

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Hvem er jeg? - Narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund Frydenlund