Helende historier - Fænomenologisk eksistentiel metode i terapi

Vis stort billede
Helende historier - Fænomenologisk eksistentiel metode i terapi

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Bogen beskriver, hvordan storytelling kan bruges i den terapeutiske samtale. Fortællingen bliver en øjenåbner og et godt alternativ til den rationelle og analyserende måde, som vi ofte tænker på.
Første del beskriver baggrunden for at anvende historier som en fænomenologisk og eksistentiel metode. Andel del beskriver 12 samtaleforløb og 12 tilhørende historier. Historierne er skrevet til en række unikke problemstillinger, men er i høj grad interessante for andre, der slås med lignende problemstillinger.
Idealet for denne terapeutiske metode er en fælles proces, hvor terapeut og klient sammen kan skabe en fortælling og vokse af og med det. Det ene menneske har noget at berette, og den anden hjælper beskrivelser og nuancer frem uden at vurdere eller kategorisere.
Med historien skabes overblik over et ellers kaotisk og kritisk forløb – og ikke mindst en kilde til forandring og håb. De 12 fortællinger handler om stress, kroniske smerter, tab af erhvervsevne, traumer, depression, sorg, mobning, lavt selvværd, angst, udbrændthed, afhængighed og kritisk sygdom.
Bogen henvender sig primært til psykologer, psykiatere, læger, præster og andre, der møder mennesker, som er plaget af smerte, sorg, uro eller skam. Men også til de mennesker, der er stødt på en livskrise og har brug for en håndsrækning – og en meningsgivende historie – til at komme videre på.
Lotte Lykke Frederiksen er autoriseret psykolog, underviser og foredragsholder og har egen praksis.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lotte Lykke Frederiksen
Sideantal: 218
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 144 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 349 g
Udgivelsesdato: 29 Oct 2013
Oplagsdato: 29 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771182958

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Helende historier - Fænomenologisk eksistentiel metode i terapi Frydenlund