Grupper - om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker

Vis stort billede
Grupper - om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Vi lever i individualiseringens tidsalder, mener mange. Men i det daglige er vi alle stadig en del af kollektivet. Gruppen er en fælles livsbetingelse for os alle – uanset om vi indgår i den villigt eller modvilligt, tilfældigt eller planlagt, marginalt eller centralt.

Selvom vi indgår i alle disse grupper – i arbejdslivet, på uddannelser, privat og socialt – er det ikke altid lige let at få en gruppe til at fungere, og konflikter er ofte en del af dagligdagen. Samtidig har der indtil nu manglet forskning på dansk om grupper og gruppedynamikker.

I bogen Grupper sættes gruppebegrebet under lup af en lang række danske forskere og praktikere. Forfatterne gennemgår både teoretiske fremstillinger af store og små gruppers dynamik og en række konkrete eksempler fra dagligdagen.

De konkrete afsnit omhandler: terapi og personlig udvikling i grupper; grupper i arbejdslivet: beslutningsprocesser i grupper, den vanskelige gruppe og gruppedynamikken når man går fra kollega til leder; familie- og venskabsgrupper; klassen og lærerkollegiet som gruppe; politiske grupperinger eksemplificeret ved gruppeudviklingen omkring Ungdomshuset i København og autoritetsprincippet i Kommunistisk Arbejderkreds i 1970’erne.

Åse Høgsbro Lading er cand.mag., ph.d. og lektor på RUC. Bent Aage Jørgensen er cand.psych., har privat praksis og er ekstern lektor på RUC.Bogens øvrige bidragydere er: Kristoffer Lande Andersen, Karin Assendrup, Ulla Charlotte Beck, Karin Borg, Kjeld Sten Iversen, Christian Flansmose Jacobsen, Poula Jakobsen, Jan Jensen, Cecilie Bindslev Jørgensen, Jens Karstoft, Klaus Stagis, Ole Thofte og Steen Visholm.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Åse Høgsbro Lading / Bent Aage Jørgensen (red.)
Sideantal: 412
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 815 g
Udgivelsesdato: 30 Sep 2010
Oplagsdato: 30 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878533

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Grupper - om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker Frydenlund