GIFTIGE PLANTER - i naturen, i haven, i køkkenet og på marken

GIFTIGE PLANTER - i naturen, i haven, i køkkenet og på marken Forstør

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Mere end 100 nordiske plantearter er giftige. De indeholder stoffer, der kan skade ved hudkontakt eller hvis de spises af mennesker og husdyr.

Giftige planter og plantestoffer findes overalt omkring os – og undertiden i den mad, vi spiser. Det er ”in” at spise naturens vilde planter og dermed vigtigt at sikre sig, at det man indsamler, ikke er giftigt. Heldigvis er dødelige forgiftninger sjældne, men giftige planter er til stor bekymring for mange. Derfor er det nødvendigt at kende planterne, så forveksling kan undgås. Mange planteforgiftninger er heldigvis ”falsk alarm” – men ét fejltrin er ét for meget.

I denne grundbog er der i tegning og tekst lagt vægt på identifikation af de giftige planter. Bogen omtaler også, hvilke giftstoffer planterne indeholder, hvordan stofferne virker og forgiftningens symptomer. Desuden vejledes i, hvornår man skal søge hjælp hos læge eller på skadestue - samt giver anvisning på eventuel selvbehandling.

Teksten krydres af interessante forgiftningshistorier ”fra det virkelige liv”: Hvad er giftig honning? Hvorfor dør heste af at græsse på strandengen? Kan man begå selvmord med stormhat? Hvad er krysantemum-allergi? Kan man overdosere med naturlægemidler? Findes ”det perfekte giftmord”?

Forfatteren Per Mølgaard, botaniker, lektor, ph.d. ved det tidligere Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet, har i mange år forsket og undervist i læge- og giftplanters indholdsstoffer.

Botanisk tegner Kirsten Tind er mester for alle de vellignende og smukke plantetegninger.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med GIFTLINJEN.

GIFTIGE PLANTER henvender sig til alle, der indsamler planter eller har småbørn. Den er også en uundværlig hjælp til dem, der professionelt har brug for viden om de giftige planter: læger, sygeplejersker, landmænd, kokke, dyrlæger, konsulenter, hesteejere, medarbejdere i daginstitutioner, skoler, grønne afdelinger, naturforvaltninger m.fl.

Ca. 350 sider i stort format, indbundet, rigt illustreret Udkommer 29. august 2014

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Per Mølgaard
Sideantal: 340
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Kirsten Tind
Omslagsgrafiker: Lars Møller Nielsen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: fotos
Tegnet af: Kirsten Tind
Udgiver: Koustrup & Co.
Bredde: 212 mm
Højde: 253 mm
Dybde: 33 mm
Vægt: 1452 g
Udgivelsesdato: 25 Sep 2014
Oplagsdato: 25 Sep 2014
Varefakta
Reference

b-9788793159020

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

GIFTIGE PLANTER - i naturen, i haven, i køkkenet og på marken Koustrup & Co.