Gentagelser, vaner og tvang - om OCD og OC-spektrumforstyrrelser

Vis stort billede
Gentagelser, vaner og tvang - om OCD og OC-spektrumforstyrrelser

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvorfor vasker nogen mennesker hænder, til de bløder? Og hvorfor tjekker nogen igen og igen, om døren nu også er låst? Hvordan kan noget, der begynder med enkelte gentagelser af adfærd blive til en vane for derefter at føles tvingende nødvendigt?
Forfatterne besvarer disse spørgsmål ved at inddrage en neurobiologisk forståelse af OCD. Ud fra dette perspektiv undersøger de fire forskellige symptomdimensioner og indplacerer lidelsen i et OC-spektrum med andre lidelser, f.eks. Tourettes syndrom, trikotillomani, Body dysmorphic disorder og patologisk spillelidenskab.
Den nuværende behandling af OCD er baseret på kognitiv adfærdsteori, som fokuserer på de miljømæssige årsager til udvikling af psykopatologi og på de tankemæssige aspekter (obsessioner). Bogens forfattere påpeger, at dette syn er forenklet og inddrager neurobiologien, som i højere grad kan belyse de genetiske og adfærdsmæssige aspekter af lidelsen (kompulsioner).
Dermed fremstår en mere nuanceret OCD-model, som inddrager både arv og miljø, og som gør rede for baggrunden for såvel obsessioner som kompulsioner. En model, som ikke mindst åbner for nye behandlingsmuligheder.
Bogen henvender sig til alle psykologer, psykiatere og alt sundhedsfagligt personale i øvrigt, som arbejder med OCD eller såkaldte OC-spektrumforstyrrelser samt til OCD-patienter, som ønsker en dybere forståelse af deres lidelse.
Ida Unmack Larsenog Ulrik Krog Gausbøler begge cand.psych.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulrik Krog Gausbøl / Ida Unmack Larsen
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 352 g
Udgivelsesdato: 29 Aug 2011
Oplagsdato: 29 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778879615

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Gentagelser, vaner og tvang - om OCD og OC-spektrumforstyrrelser Frydenlund